Zdravstveno osiguranje za sve hrvatske olimpijce

SVI HRVATSKI olimpijci koji ispune olimpijsku normu bit će istoga trenutka osigurani od eventualnih ozljeda bez obzira nastupaju li za svoj klub ili reprezentaciji u zemlji ili inozemstvu, a to će im omogućiti mirnije pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni.

To je danas prigodom potpisivanja ugovora s prvim osiguravateljskim društvom u Hrvatskoj s registracijom za obavljanje svih vrsta zdrastvenih osiguranja Addenda d.d. rekao predsjednik Hrvatkog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Predsjednik Uprave Addenda d.d. Dario Lovrić izrazio je zadovoljstvo što će njihova tvrtka kao jedina specijalizirana za osigurateljna kuća u zemljama srednje Europe moći našim vrhunskim sportašima u pripremnom razdoblju za nastup u Ateni osigurati dodatnu zdradstvenu zaštitu kroz privatno zdravstveno osiguranje u zemlji i svijetu.

Glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić rekao je da je ugovor s Addenda osiguranjem potpisan na jednu godinu i da će Hrvatskom olimpijskom odboru donijeti dodatnih 800.000 kuna prihoda, ali da je od toga još važnija činjenica što će naši sportaši konačno biti u prigodi da brzo i efikasno dobiju medicinsku pomoć u bilo kom dijelu svijeta. Hrvatskim sportašima će, po njegovim riječima, biti na raspolaganju kompletno zdravstveno osiguranje u slučaju akutne bolesti ili povrede tijekom teninga i nastupa u zemlji i inozemstvu. "U slučaju povrede naš sportaš treba samo nazvati broj Medifona uz kojega će 24 sata dežurati liječnik i dobit će su potebnu medicinsku pomoć, jer Addenda ima potpisane ugovore s više od 430 zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj i 3500 liječnika u državnim bolnicama i domovima zdravlja, ali i privatnim bolnicama, poliklinikama i ordinacijama", zaključio je glavni tajnik HOO-a.

Pročitajte više