ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Mandžo i Pjaca stižu na Maksimir! Dinamo izvukao Juve, Sevillu i Lyon

Foto: Index

DINAMO je doznao protivnike u skupini Lige prvaka. Ove sezone će u elitnom klupskom natjecanju igrati protiv Juventusa, Seville i Lyona.

"Modri" će drugu sezonu uzastopce, četvrti put u posljednjih šest sezona te šesti put ukupno igrati u skupinama elitnog razreda europskog nogometa. Do sada nikada nisu prošli dalje, a u 30 utakmica upisali su četiri pobjede, pet neodlučenih ishoda i 21 poraz. Bit će to ujedno i 10. sezona zaredom kako će Dinamo igrati u grupnoj fazi eurokupova.

Liga prvaka kreće utakmicama 1. kola koje su na rasporedu 13. i 14. rujna, a posljednje 6. kolo je 6. i 7. prosinca. Plasman u osminu finala izborit će dva najbolja kluba iz svake skupine, trećeplasirani sele u Europsku ligu, dok za osvajače četvrtog mjesta završava europska priča.

Naslov prvaka Europe brani Real Madrid, a ove sezone finale će se igrati 3. lipnja u Cardiffu.

Ruski Rostov i engleski prvak Leicester prvi put u povijesti igraju u Ligi prvaka.

Tijek ždrijeba
 
Barcelona je prva momčad u ždrijebu, smještena je u skupinu C, Leicester je u skupini G, a Real Madrid u skupini F. Bayern predvodi grupu D, Benfica je u B, CSKA-a Moskva u E, PSG u A, a Juventus u H skupini. Sad kreće zanimljivi dio...

Guardiola sa Cityjem protiv Barcelone

Porto igra u skupini s Leicesterom, Sevilla s Juventusom, Borussia Dortmund s Realom, Arsenal je u skupini A s PSG-om, Napoli u B s Benficom,Leverkusen u skupini E, Atletico s Bayernom, a Pep Guardiola s Manchester Cityjem igra protiv svoje Barcelone.

Lyon je završio u skupini H s Juventusom i Sevillom. Sporting se pridružio Realu i Dortmundu. Tottenham će igrati s CSKA i Leverkusenom, kijevski Dinamo s Napolijem i Benficom. PSV je u skupini D s Atleticom i Bayernom. Club Brugge je u skupini G s Portom i Leicesterom. Basel ide u skupinu A s Arsenalom i PSG-om, a Moenchengladbach s Barcelonom i Cityjem.

> Cico za Index uoči ždrijeba: Neka bude Barcelona!

> Dinamo je ovog ljeta najbolji klub u Europi

> Dinamo zaradio duplo više od svih klubova iz bivše Jugoslavije zajedno

> Evo kako izgledaju Dinamova najteža i najlakša skupina Lige prvaka

> Liga prvaka u Zagrebu: Evo koje velikane može izvući Dinamo

Jakosne skupine

SKUPINA 1: Real Madrid (Španjolska), Barcelona (Španjolska), Leicester City (Engleska), Bayern Muenchen (Njemačka), Juventus (Italija), Benfica (Portugal), Paris Saint-Germain (Francuska), CSKA Moskva (Rusija)

SKUPINA 2: Atletico Madrid (Španjolska), Borussia Dortmund (Njemačka), Arsenal (Engleska), Manchester City (Engleska) Sevilla (Španjolska), Porto (Portugal), Napoli (Italija), Bayer Leverkusen (Njemačka)

SKUPINA 3: Basel (Švicarska), Tottenham Hotspur (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Lyon (Francuska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Sporting (Portugal), Club Brugge (Belgija), Borussia Moenchengladbach (Njemačka)

SKUPINA 4: Celtic (Škotska), Monaco (Francuska), Bešiktaš (Turska), Legia Varšava (Poljska), DINAMO ZAGREB (HRVATSKA), Ludogorec Razgrad (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Rostov (Rusija)

Pročitajte više