Ždrijeb Lige prvaka: Kranjčar i Modrić protiv Young Boysa

U NYONU su izvučeni parovi pretkola Lige prvaka. Pobjednici ovih dvoboja izborit će plasma u skupine Lige prvaka, dok će poraženi automatski biti svrstani u skupine Europa lige.

Najzanimljiviji parovi su Young Boys i Tottenham, Dinamo Kijev i Ajax te Braga i Sevilla. Prva dva para pratit ćemo s posebnom pozornosti jer će se hrvatski reprezentativci boriti za ulazak u najjače nogometno natjecanje na svijetu.

Kranjčar, Modrić i Ćorluka za ulazak u skupinu Lige prvaka moraju u dvije utakmice biti bolji od švicarskih Young Boysa koji su iznenađujuće izbacili Fenerbahče 1:0 pobjedom u Istanbulu nakon što je prva utakmica završila 2:2. Prvi dvoboj, u terminu 17. ili 18. ovog mjeseca, igrat će se u Bernu, a uzvrat za sedam dana na White Hart Laneu.

Dinamo Kijev našeg Ognjena Vukojevića dobio je teškog protivnika Ajax, koji je ipak jedva prošao dalje sa dva remija protiv PAOK-a. Treća velika bitka očekuje se u susretima Brage i Seville. Portugalci su uvjerljivo bili bolji od Celtica u 3. kolu kvalifikacija, a prošle su sezone igrali odlično u portugalskom prvenstvu te veći dio sezone proveli na vrhu. Sevilla, dvostruki osvajač Kupa Uefe, neće imati lak zadatak protiv kluba koji je posljednjih godina u velikom usponu.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti beogradski Partizan kojeg čekaju dvije teške utakmice s Anderlechtom, a moldavski Sheriff za Ligu prvaka će se boriti s Baselom. Odličan nogomet i atraktivnu utakmicu trebali bismo gledati u dvobojima Zenita i Auxerrea, i Werdera i Sampdorije.

Ždrijeb 4. pretkola Lige prvaka, prvaci:

Red Bull Salzburg – Hapoel Tel-Aviv

Rosenborg – Kopenhagen

Basel – Šerif

Sparta Prag – Žilina

Partizan – Anderlecht

Neprvaci:

Young Boys – Tottenham

Braga – Sevilla

Werder – Sampdoria

Zenit – Auxerre

Dinamo (K) – Ajax

Pročitajte više