Zekić pred derbi s Dinamom: "Imamo obvezu dati 200 posto"

Foto: Pixsell (Davor Javorović)

U PRVOM kolu proljetnog dijela hrvatskog prvenstva Osijek sutra na Gradskom vrtu ugošćuje Dinamo Zagreb. Na današnjoj novinarskoj konferenciji Osijekov trener Zoran Zekić najavio je kako je optimističan pred nastavak tekuće sezone. 
 
"Ambicije su velike i one stalno rastu, a na kraju se uvijek vidi koliko su realne. Međutim, bez pozitive i vjere u vlastite snage ne možeš ništa značajnije napraviti. Stoga, optimističan sam jer radimo pošteno i dajemo sve od sebe", rekao je pa se osvrnuo na momčadsko stanje.
 
"Imali smo nekoliko mikrotrauma, ali ništa posebno ozbiljno. Jedino s Barišićem ne želimo ništa riskirati uslijed teškog terena koji će sigurno biti zahtjevan za igru. I ranije je imao takvih tegoba, ali nadam se da će kroz nekoliko dana i to biti u redu. Svi ostali su mi na dispoziciji. Što se sastava tiče, možda imamo još pokoju dvojbu. Ne jer razmišljamo o kvaliteti tih igrača, nego ćemo još malo pričekati s definitivnom odlukom dok ne vidimo kakav će biti travnjak."
 
"Znamo Dinamove mogućnosti"
 
Osijek je posljednju ligašku pobjedu protiv Dinamo Zagreba na Gradskom vrtu ostvario 30. ožujka 2014. godine. U jesenskoj polusezoni aktualne sezone međusobni ogled je završio 1:1. Zoran Zekić poručio je kako je sa svojim pomoćnicima potanko proučio Dinamovu strategiju na kojoj temelji svoju igru. 
 
"Gledali smo sve njihove pripremne utakmice, a vidim da oni ističu kako naše baš i nisu. Kroz analizu smo vidjeli puno dobrih stvari u njihovim redovima, zasigurno i određene slabosti koje ćemo nastojati iskoristiti. Doveli su Gavranovića koji im je dodatna snaga u otvaranju igre, angažirali su i Hajrovića koji je također kvalitetan igrač. Znamo Dinamove mogućnosti u pogledu dovođenja pojačanja, ali imamo i mi kvalitetnu momčad. Iako nas baš i nema puno, glavnina je igrača ostala na okupu. Moramo sada pronaći dovoljno snage i motivacije u našim unutarnjim rezervama koje zasigurno još imamo", rekao je i pred predstavnicima medija naznačio konture sutrašnje početne jedanaestorke.
 
"Ejupi će krenuti od početka, Marić ovaj put ostaje u pričuvi, a nedovoljno spremnog Barišića će na njegovoj poziciji zamijeniti Bočkaj. Što se drugog desnog boka tiče, na njemu ostaje Grgić jer nam se Šorša nakon podulje stanke tek vraća u pravi ritam."
 
"Možemo ostvariti pozitivan rezultat"
 
Zoran Zekić s pozitivnim vibracijama zaključio je svoje medijsko izlaganje. 
 
"Lijep je osjećaj jer se pripremaš i radiš da bi u konačnici igrao ovakve utakmice. Nadam se da će vrijeme biti na tragu ovog današnjeg, da će teren biti u što boljem stanju i da će se tribine fino popuniti. Dakako, želim i da gledatelji vide odličnu utakmicu, prvenstveno s naše strane. Prvi je susret u novoj godini, mislim da su se ljudi i zaželjeli nogometa, da su im očekivanja velika i da imamo obvezu dati 200 posto od sebe što se tiče trke, agresivnosti i požrtvovnosti. Naravno, ako još na sve to ugradimo i kvalitetu same izvedbe, onda na kraju možemo ostvariti pozitivan rezultat", rezonirao je Osijekov šef stručnog stožera.
 
Sutrašnji meč Osijeka i Dinamo Zagreba na rasporedu je u 17 sati. Glavni sudac utakmice je Igor Pajač, a linijski pomoćnici su Jerko Crnčić i Vedran Đurak.
 
U prvom i drugom susretu sezone Osijek i Dinamo dvaput su remizirali identičnim rezultatom 1:1. Dinamo Zagreb trenutačno je s 50 bodova vodeći klub hrvatskog prvenstva. Slijede ga drugoplasirani Hajduk Split s 38 bodova te trećeplasirani Osijek s dva boda manje. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više