Željko Kavran još četiri godine na čelu HRS-a

NA DANAŠNJOJ redovnoj i zbornoj sjednici Skupštine Hrvatskog rukometnog savaza (HRS)jednoglasno je za predsjednika HRSa u sljedećem četverogodišnjem mandatu izabran dosadašnji predjednik Željko Kavran.

To je već treći izbor Kavrana za čelnog čovjeka HRS-a i po tome je on jedan od najdugovječnijih predsjednika nekog nacionalnog sportskog saveza kod nas. Proteklih osam godina Kavran je ocijenio kao najuspješnije razdoblje u povijesti hratskoga rukometa u kojem je uz zlatnu olimpijsku medalju iz Atlante osvojen i naslov svjetskog rukometnog prvaka u Portugalu.

"Ako nam se za zlatnu olimpijsku medalju s pravom može reći da su je osvojili rukometaši koji su produkt rada bivše države, onda mi s ponsom možemo istaknuti da je portugalsko zlato pravi hrvatski rukometni proizvod koji su ostvarili igraći ponikli u našim kadetskim i juniorskim selakcijama", istaknuo je Kavran naglašavajući da će muška nacionalna vrsta u sledećem desetljeću na europskim i svjetskim prvenstvima te olimpijskim igrama nastaviti s osvajanjem odličja.

Za žensku rukometnu reprezentaciju rekao je da joj je HRS u proteklih šest mjeseci osigurao optimalne uvjete za pripreme te da ni u jednu drugu selekciju nije uloženo toliko sredstava koliko za tu ekipu, koja poslije neuspjeha u Splitu, po njegovom mišljenju, treba doživjeti drastično pomlađivanje.

"Moramo biti objektivni i priznati da kvalitetu koju imamo u muškoj reprezentaciju nemamo u ženskoj", zaključio je predsjednik HRS-a.

Kavran se izrazio i nezadovoljstvo sa sredstvima koja naš najtrofejniji sport dobiva od Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te naglasio da bi prioritetna zadaća u narednom periodu, i to ne samo rukometnih nego i svih sportskih djelatnika u Hrvatskoj, bila što hitnije donošenja Zakono o sportu.

Pročitajte više