ŽENA MU PERE NOGE Turska superzvijezda objavom ove slike izazvala je pobunu

Foto: Instagram

ARDA TURAN, intimus turskog suverena Redžepa Erdogana, pokazuje da je na liniji s političarem koji željeznom rukom vlada njegovom zemljom.

Nogometni superstar i nekada sjajni igrač Galatasaraya i Atletica, zbog lijenosti i kockarskih dugova napustio je Barcelonu, gdje uopće nije trenirao, a kamoli igrao. Vratio se u domovinu u Istanbul Bašakšehirspor, klub blizak vladaru.
 
Igrač koji se proteklih godina "proslavio" neigranjem i davljenjem novinara u avionu reprezentacije, sada je veliki dio turske javnosti sablaznio objavom na Instagramu. Na toj društvenoj mreži postao je fotografiju na kojoj mu supruga Aslihan Dogan Turan pere i masira noge. 
 
S obzirom na spomenutu bliskost Turana i Erdogana, te situaciju s ljudskim pravima u Turskoj, teško da ikome objavljivanje ove fotografije može biti "slatko" ili "dokaz bliskosti muža i žene". 
 
U Erdoganovoj Turskoj, gdje je na djelu uvođenje "političkog islama", prava žena se gaze, a njih se sve više gleda kao prvenstveno majke i supruge kojima je dužnost ispunjavati želje njihovih muževa. 
 
S obzirom na to i da je Turan važna ličnost u Turskoj, ovakav njegov tretman supruge je jako loša poruka i primjer za cijelo društvo. 
 
Zbog toga su ga napale mnoge žene i liberalni Turci koji ovakav tretman žene smatraju skandaloznim i još jednim u nizu dokaza koliko je Turska potonula pod aktualnim vladarom. 

Pročitajte više