REAL MADRID

Zidane novim činom potvrdio Realove probleme. A onda se javio i Baleov menadžer

Foto: EPA-EFE

SEDAM komada od Atletico Madrida u pripremnoj utakmici razljutilo je Zinedinea Zidanea do krajnjih granica. Nakon te utakmice u kojoj je Real Madrid izgubio 7:3 te pritom mogao lako primiti još koji gol Francuz nije ni posjetio igrače u svlačionici nakon brutalnog poraza.

Španjolski novinari već su počeli lagano kritizirati ga zbog tvrdoglavosti, a on im je uzvratio - ništa od presice uoči sutrašnje utakmice s Tottenhamom jer ionako nije obvezna. Smatra se da Realov trener tako izbjegava javno razgovarati o problemima Reala koji su trenutačno brojni, a da situacija bude još vatrenija, pobrinuo se menadžer Garetha Balea čiji je transfer u Kinu propao.

Sedam komada od Atletica - još je Real i dobro prošao

Na presici nakon Atletica Zizou nije ponudio nikakva posebna objašnjenja, priznao je Cholovom novom stroju da su bili bolji i sve mirno zaobišao. Bez drame. Realova igra i rezultati na pripremama nisu dobri - izgubili su 3:1 od Bayerna, potom dobili Arsenal poslije penala (2:2 u regularnom dijelu) da bi 27. srpnja izgubili 7:3 u gradskom derbiju.

Pritom su ostali bez Marca Asensija do kraja sezone zbog ozljede, novajlije Luke Jovića također neće biti neko vrijeme dok se ne oporavi, a lakše je načet i Luka Modrić.

Na to se kaleme problemi s Garethom Baleom kojeg Real nikako da se riješi što im je imperativ kako bi se stvorila financijska konstrukcija za kupovinu prijeko potrebnog Paula Pogbe, Zidaneove najveće želje.

Muke s Baleom

Jonathan Barnett, Baleov menadžer, Zidanea je nazvao "sramotnim" zbog odnosa prema njegovom klijentu. Javno je Francuz govorio da se Balea želi osloboditi pod svaku cijenu, a sada je Barnett otišao i korak dalje.

"Jednostavno je. Zidane ne voli Garetha. Oni nemaju nikakav odnos, nikad ga nije ni bilo među njima."

Velšanin se sada vraća u Madrid nakon propalog transfera u kineski Jiangsu Suning jer je navodno predsjednik Florentino Perez zaustavio taj posao budući da je odšteta za ofenzivca bila premala.

I problemi za Zidanea ponovno počinju...

Prvenstvo Real otvara kod Celte 17. kolovoza, a dotad ih očekuje Audi Cup u Münchenu. U utorak će igrati protiv Tottenhama i Marca piše kako je to idealna prilika da se atmosfera u svlačionici Reala malo popravi nakon brojnih turbulencija u ovim još nezavršenim pripremama.

Zidanea ne štede ni novinari

Da nešto ne štima pokazao je i posljednji čin Zidanea - izbjegao je presicu uoči puta u München koja se trebala održati danas u 18 sati. Službeni razlog je to što Audi Cup ne zahtijeva presice uoči utakmica, a Francuzu to ionako nije teško palo jer mu ni španjolski novinari ne pomažu odveć.

Počeo je dobivati prve kritike, a tu je i pet razloga gdje se smatra da griješi. Real je u pripremama primio 12 golova, Zidaneu se zamjera najviše manjak reakcija na klupi.

"Real je gubio tri puta u ranoj fazi utakmice, a odmah po primljenom pogotku pao mu je i intenzitet igre. Nije bilo reakcije, igrači se nisu trgnuli, a činjenica da su primili čak 12 golova u prvom poluvremenu prijateljskih utakmica je sama po sebi katastrofalna. Zidaneove promjene nisu ništa donijele u igri Madriđana. Još se čeka neki njegov potez kojim bi iznenadio", piše Marca.

Pročitajte više