Zlatko Dalić: Badelj je igrač odluke i bez premca najbolji dinamovac!

U SUBOTNJEM porazu Slaven Belupa od Dinama u derbiju 21. kola HNL-a trener Koprivničanaca Zlatko Dalić imao je priliku uvjeriti se u snagu Modrih, koji sutra na Maksimiru dočekuju Hajduk u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa. Dalić, bivši igrač Hajduka, za Index je najavio sutrašnji kup-derbi.

Kakav ste dojam stekli o Dinamu poslije okršaja s vašom momčadi?

"Dinamo je odigrao agresivno, čvrsto i zasluženo je uzeo sva tri boda. Žao mi je što nismo uspjeli ostati neporaženi iako smo imali nekoliko vrlo izglednih prilika, ali to je nogomet. Dinamo je na mene u svakom slučaju ostavio dobar dojam."

Kako vidite sutrašnji dvoboj, kome dajete prednost?

"Dinamo u ovaj dvoboj ipak ulazi kao blagi favorit. Imam osjećaj da je Hajduk ovaj poraz protiv Lokomotive vratio tamo gdje je bio prije naše utakmice na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, dok Modri suvereno kroče prema novom naslovu prvaka."

S igračke strane, tko je prema vašem mišljenju najveća uzdanica Dinama?

"Milan Badelj! On plijeni svojom igrom, nevjerojatna je lakoća kojom rješava situacije u defenzivi, a još bolji je kad je riječ o napadačkim akcijama - fenomenalno gradi igru i sigurno je najbolji igrač Dinama u ovom trenutku."

Hajduka?

"Najveća prednost Splićana je svakako kolektivna igra, koja uostalom rješava i najveći njihov problem - nedostatak pravog napadača koji bi zabijao u nekim od brojnih šansi koje momčad stvori. Od imena bih izdvojio Strinića i Ibričića, koji igraju vrlo dobro."

Kakvo izdanje Splićana očekujete u sutrašnjoj utakmici?

"Hajduk će, nema sumnje, tražiti najbolji mogući rezultat da sezonu usmjeri na pravi kolosijek kako bi osvojio Kup i izborio nastup u kvalifikacijama Europske lige na ljeto. Ne treba dvojiti oko toga hoće li i ovaj derbi, kao i oni prije njega, imati pravi naboj i motiv, jer, bez obzira na to što Hajduk nije na nivou na kojem se to očekuje od njega, dat će sve od sebe za povoljnu situaciju uoči uzvrata."

Može li Špaco Poklepović donijeti trofej Hajduku nakon pet godina posta?

"Gospodin Poklepović je bio moj prvi trener na Poljudu i o njemu mogu reći samo najbolje. Vrhunski je trener i čovjek koji nogometno znanje ima u malom prstu, on može pokrenuti Bijele."

Kao pomoćni trener u mladoj reprezentaciji imali ste prilike uvjeriti se u snagu i znanje velikog broja igrača koji će sutra istrčati na teren. Koga biste, osim Badelja, posebno istaknuli?

"Iz Hajduka - Oremuša i Maloču. Mirko ima sve karakteristike da postane pravi igrač - brz je, agresivan i jako puno znači našoj vrsti. Što se Dinama tiče, moram spomenuti Tomislava Barbarića koji je protiv nas odigrao odličnu utakmicu."

I za kraj, kakav rezultat prognozirate?

"Ne želim se upuštati u prognoze, to je jako nezahvalno. I sami ste vidjeli kako izgleda maksimirski travnjak, tko može pogoditi kako će se stvari odvijati..."

Pročitajte više