nba

Znate li koji je najvredniji klub u NBA-u?

Foto: Getty Images

IAKO je prema učinku u tekućoj sezoni trenutačno najlošiji u NBA ligi s 10 pobjeda i 43 poraza, New York Knicks prema poslovnom magazinu Forbes ponovno je najvredniji klub u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

Forbes je objavio da je aktualna vrijednost New York Knicksa četiri milijarde dolara, što je porast od 11 posto u odnosu na prošlu godinu. Na porast vrijednosti nisu utjecali rezultati jer je njujorški klub posljednji put u doigravanju nastupio još 2013. godine, već obnova dvorane Madison Square Garden koja je omogućila nove izvore prihoda.

Nakon Knicksa, slijede Los Angeles Lakers (3,7 milijardi dolara) i aktualni prvak Golden State Warriors (3,5 milijardi dolara). Krug najvrednijih pet klubova zatvaraju Chicago Bulls (2,9 milijardi dolara) i Boston Celtics (2,8 milijardi dolara).

Jedini klub koji je lani poslovao s gubitkom je prošlosezonski finalist Cleveland. Gubitak najboljeg igrača LeBrona Jamesa prošloga ljeta utjecao je i na klupski pad vrijednosti za četiri posto. Među 30 klubova, Cleveland - čija se vrijednost procjenjuje na 1,28 milijardi dolara - spao je s 15. na 25. poziciju.

Prema Forbesu, prosječna vrijednost NBA kluba iznosi 1,9 milijardi dolara, što je porast od 13 posto u odnosu na lanjsku godinu. U posljednjih pet godina prosječna vrijednost NBA momčadi povećala se triput.

Pročitajte više