Zoran Mamić čeka ponudu da napusti Dinamo. Mogao bi zamijeniti srpskog trenera

Foto: GNK Dinamo

NAKON što je srpski trener Ivan Jovanović jučer dobio otkaz u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prije nego što je uopće vodio utakmicu reprezentacije, špekulira se o tome tko će ga naslijediti.

U kombinacijama je Zoran Mamić, kako piše SN, prema novinarskim izvorima iz Emirata, koji je prije povratka u Dinamo dvije godine radio u Al Ainu. Vodio je klub do duple titule i finala Svjetskog prvenstva klubova, gdje je izgubio od Real Madrida. Prije Mamića, koji se u Emiratima skrasio iščekujući presudu po optužbi za tešku pljačku Dinama, Al Ain je vodio Zlatko Dalić i donio klubu tri titule. 

Prema izvorima na koje se pozivaju mediji bliski Dinamu, Mamića sada žele na klupi reprezentacije, no s obzirom na njegovu gažu u Dinamu i delikatan trenutak zbog koronakrize, zasad nema naznaka da će sportski direktor napustiti Maksimir.

Yusef Hussain Al-Sahlawi, predsjednik nogometnog saveza UAE-a, zahvalio se u međuvremenu Jovanoviću čija je plaća postala pretežak uteg za vrijeme pandemije i obustave natjecanja.  Srpski trener trebao je voditi Emiraćane u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. i Azijski kup 2023., no jasno je da će to umjesto njega učiniti netko drugi kada se sport vrati u normalu i kad se natjecanja nastave. 

Jovanović je preuzeo UAE u prosincu prošle godine, sa šestomjesečnim ugovorom. Prije toga je uspješno vodio ciparski APOEL Nikoziju s kojim je četiri puta bio prvak, a 2012. godine ostvario plasman u četvrtfinale Lige prvaka. 

UAE je vrlo loše započeo kvalifikacije za SP 2022 i tek je četvrti u skupini, iza Vijetnama, Malezije i Tajlanda.

Pročitajte više