Zrinjski igra za povijest BiH nogometa. Evo gdje ga gledati

Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

ZRINJSKI od 20:30 kod Slovana u Bratislavi igra uzvrat drugog pretkola Lige prvaka nakon što je prošlog tjedna prva utakmica u Mostaru završila pobjedom gostiju 1:0. Prvak Bosne i Hercegovine bi nadoknadom zaostatka i eliminacijom prvaka Slovačke ostvario još jedan povijesni uspjeh za BiH. 

Nakon nevjerojatne drame Zrinjski je došao na korak do povijesnog uspjeha

Mostarci su u nevjerojatnom trileru prošli u drugo pretkolo Lige prvaka. Na domaćem terenu su u uzvratu prvog pretkola poveli protiv armenske Urarte 1:0, ali su gosti do kraja preokrenuli rezultat na 1:2. S obzirom na to da je u prvom susretu bilo 1:0 za prvaka BiH, otišlo se u produžetke. Tamo je bivši igrač Hajduka Tomislav Kiš iznudio i zabio penal, ali su se Armenci opet iščupali i izborili penale, no Zrinjski je bio spretniji.

Tako je Zrinjski prvi put u povijesti osigurao drugo pretkolo Lige prvaka protiv Slovana i prvu od tri meč-lopte za ulazak u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja, najveći uspjeh BiH klupskog nogometa od osamostaljenja. Naravno, daleko najveći uspjeh bio bi prolazak još tri pretkola i ulazak u grupne faze Lige prvaka, ali s obzirom na slab koeficijent, to nije realna opcija.

Prva od tri meč lopte

No kada bi uspio proći Slovan, Zrinjski bi osigurao minimalno play-off rundu Europa lige, a samim time i grupnu fazu Konferencijske lige. Do sada nijedan BiH klub nije igrao grupnu fazu nekog euro-kupa. Čak i ako Zrinjski ispadne od Slovana, dobit će novu šansu u trećem pretkolu Europa lige. Prijenos povijesne utakmice možete gledati na Arena Sport 1. 

Pročitajte više