Zubac i Bogdanović odličnim predstavama ostali u samom vrhu NBA lige

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je svoj treći double-double učinak sezone, a njegovi LA Clippersi preokretom u samoj završnici iščupali su domaću pobjedu protiv Houston Rocketsa 95:93 i tako popravili omjer u novoj sezoni na i dalje razočaravajućih 3-4.

Clippersi su opet bili bez Kawhija Leonarda, koji je odigrao samo dvije utakmice u ograničenoj minutaži s klupe jer se očito još nije potpuno oporavio od ozljede koljena koja mu je uzela cijelu prošlu sezonu. U njegovom odsustvu Clipperse vuče Paul George uz pomoć Zupca, koji je ove sezone već triput popravljao osobne rekorde u skokovima ili blokadama.

Zabili sve koševe Clippersa u zadnjoj četvrtini osim jednog

George je dirigirao preokretom protiv slabašnih Rocketsa, koji su manje od  minute i pol prije imali pet poena prednosti. Od posljednjih 12 poena Clippersa, George je zabio osam, a za preostala četiri asistirao je Zupcu na zakucavanje. Tricom 40 sekundi prije kraja izjednačio je na 93:93, a onda šest sekundi prije sirene pogodio za pobjedu. Njih dvojica postigla su sve koševe Clippersa u zadnjoj četvrtini osim jednog.

George je završio sa "zvjerskim" učinkom od 35 poena uz 57% šuta, devet skokova, osam asistencija, dvije blokade i čak šest ukradenih lopti. Zubac je zabio 16 poena (šut 6/8, slobodna bacanja 4/6), uz 12 skokova, jednu ukradenu loptu i četiri blokade. Rocketse je predvodio K. Martin s 23 poena.

Bogdanović sedmi put u osam utakmica zabio barem tri trice

S odličnim igrama ove sezone nastavio je i Bojan Bogdanović, ali njegovi Detroit Pistonsi izgubili su šesti put u osam utakmica. Pružili su odličan otpor jedinoj preostaloj neporaženoj momčadi u ligi Milwaukee Bucksima (6-0) i izgubili 110:108. Nisu zapravo imali priliku za pobjedu, nego je Bogdanović tricom u zadnjoj sekundi smanjio na -2.

Ukupno je postigao 23 poena (šut 9/16, trice 3/6, sl. bacanja 2/2), četiri skoka te dvije asistencije i ukradene lopte. Najbolji strijelac Pistonsa bio je Cade Cunningham s 27 poena, a Giannis Antetokounmpo za Buckse je zabio 31. Bojanu je to bila šesta utakmica sezone u kojoj je postigao barem 20 poena i sedma u kojoj je pogodio barem tri trice.

S tri iz šest pokušaja protiv Bucksa Bogdanović je ostao jedan od najboljih u ligi po prosjeku ubačenih (3.2) i postotku pogođenih trica (50.8%), a Zubac se učvrstio među pet u dvije kategorije - s 2.9 blokada je drugi, a s 11.9 skokova peti u cijeloj NBA ligi.

Rezultati:

Washington - Philadelphia 111:118
Charlotte - Sacramento 108:115
Brooklyn - Indiana 116:109
Toronto - Atlanta 139:109
Milwaukee - Detroit 110:108
Utah - Memphis 121:105
LA Clippers - Houston 95:93

Pročitajte više