HRVATI U NBA

Zubac je ugasio Jokića, ali zvijezde Clippersa su ga iznevjerile

AP Photo/Mark J. Terrill/Guliver

IVICA ZUBAC odigrao je jednu od onih utakmica u kojima statistika ni približno ne otkriva koliko je bio dobar.

Postigao je osam poena (šut 3/5, slobodna bacanja 2/2) uz četiri skoka, dvije blokade i jednu asistenciju, a njegovi LA Clippersi kod kuće su izgubili od Denvera 101:94. Ipak, unatoč skromnom učinku, Zubac je bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi.

Odradio je odličan posao u obrani i najzaslužniji je za limitiranje Nikole Jokića na samo 14 poena, sedam skokova i sedam asistencija, daleko ispod MVP razine na kojoj igra cijelu sezonu. Srbin je iz igre gađao 6/16 i tek treći put ove sezone ostao na šutu ispod 40%.

"Igrao je odlično, vodio je našu obranu. Svake večeri pruža maksimum i donio je sjajne stvari u našu petorku", pohvalio je Zupca trener Lue.

Osim toga, on i jedini drugi mlađi igrač u momčadi Terance Mann sami su igrali s energijom potrebnom za okršaj s jednom od najvrućih ekipa lige, posebno nakon dolaska Aarona Gordona posljednjeg dana roka za razmjene igrača.

Mann je zabio 18 koševa uz samo dva promašaja iz igre. Kawhi Leonard bio je prvi strijelac Clippersa s 24 koša i 12 skokova, a Paul George je zabio 17, ali uz skroman šut 5/15.

Denver je odlično otvorio utakmicu i rano poveo, a u drugoj četvrtini već je imao 18 poena prednosti. Clippersi su u nastavku stisnuli u obrani i napadali preko omalenog Argentinca Facunda Campazza te se serijom u posljednjoj dionici približili na samo poen zaostatka, a imali su priliku i povesti. Leonardova lopta rotirala se po obruču prije nego što je iscurila, a Nuggetsi su zabili u kontri i prekinuli momentum sastava iz Los Angelesa, koji se nakon toga potpuno ispuhao.

Jokić i Gordon naposljetku su zabili najmanje od svih startera Nuggetsa, po 14 poena, što dovoljno govori o tome koliko je Denver opasan. Jamal Murray ubacio je 23, Michael Porter 20, a Will Barton 19 poena. 

Denver se tako još približio vrhu Zapada. S omjerom 30-18 je na diobi četvrtog mjesta s LA Lakersima, a Clippersi na trećem imaju samo dvije pobjede više i isti broj poraza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više