HRVATI U NBA

Zubac prvi put startao ove sezone. Kad je izašao, Clippersi su proigrali

Foto: Guliver / AP

ZBOG bolesti Sergea Ibake, najvećeg ovosezonskog pojačanja LA Clippersa, Ivica Zubac prvi put ove sezone utakmicu je započeo u petorci, ali čak i tako je na parketu proveo manje nego inače.

Zubac je igrao 16 minuta, dvije manje od prosjeka sezone, te završio sa šest koševa (šut 3-3), šest skokova, dvije asistencije, jednom osvojenom loptom i jednom blokadom u uvjerljivoj pobjedi Clippersa nad Indianom 129:96.

Hrvatski centar rano je upao u probleme s prekršajima, a nakon što je napravio četvrti, trener Lue odlučio se na nisku postavu s Marcusom Morrisom na centru, što je Clipperse odvelo do ovako uvjerljive pobjede.

Dok je Zubac bio na parketu, Pacersi su bili bolja momčad i imali prednost od šest poena, a bez Zupca Clippersi su napravili čak 39 razlike.

Morris je zabio 20 koševa te s Paulom Georgeom i Lukeom Kennardom podijelio titulu prvog strijelca Clippersa, a goste je s 23 koša predvodio Doug McDermott.

Dolaskom Ibake Zubac je izgubio mjesto u startnoj postavi Clippersa. Iako mu je minutaža u prosjeku skoro identična prošlosezonskoj, osnovni prosjeci su mu pali na 7.4 koša i 4.5 skokova, iako spada među najučinkovitije igrače lige sa 67.3% šuta iz igre. Po tome bi bio drugi u cijeloj NBA ligi, ali ne ispunjava kriterije za ulazak na tu listu zbog premalog broja šuteva.

Pročitajte više