Zula ne traži alibi: Najgora naša utakmica od početka priprema!

"JEDINO s čime možemo biti zadovoljni su dva osvojena boda. Ne treba tražiti alibije prve utakmice na prvenstvu", iskreno je nakon hrvatskog otvaranja Eurobasketa rekao prvi Repešin pomoćnik, Dražen Anzulović.

Nakon solidnog početka protiv Izraela u kojem su naši košarkaši stvorili solidni višak od deset poena, uslijedila je grčevita borba. Igru smo gradili individualno i ovaj puta, protiv vidljivo slabijih Izraelaca, spasila nas je upravo kvaliteta Nikole Vujčića. No, svi su svjesni da to nije dobar niti isplativ put.

"Dozvolili smo im da nas iznerede, loše smo branili njihov pick u napadu, Mekel nas je isprobijao. Naši centri u obrani su stajali preduboko, bila je to naša najlošija partija od početka priprema."

U nastavku susreta, nije bilo pomaka ka boljem.

"Ušli smo nervozno, znajući da moramo dobiti utakmicu. Protok lopte bio je loš, napadali smo samo po jednoj strani, previše smo driblali. A samo s jednim esktra pasom mogli smo lakoćom razbiti njihovu obranu. Mi smo tražili individualna rješenja"

"No, ne treba dramit. Svjesni smo da je ovo bilo loše i ta nas spoznaja treba skupiti. Sutra nas čekaju Grci koji su protiv Makedonije izgledali vrlo moćno. Siguran sam da ćemo u tu utakmicu ući rasterećeno. Ponajprije moramo shvatiti da napad trebamo graditi obranom. Grci mi se jako sviđaju, i ofenzivno i defenzivno. Puno se oslanjaju na pick u napadu, a Zisis i Spanulis stvaraju igrača viška. Bit će to interesantna utakmica koja će nam pokazati gdje smo.", zaključio je Zula.

Pročitajte više