hnl europa

Zvezda i Dinamo mogli bi igrati pred praznom Marakanom

Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

PROLASKOM Crvene Zvezde protiv Šerifa i Dinama protiv Legije u play-offu Lige prvaka bi po prvi put od 1991. igrali prvak Srbije i Hrvatske.

Međutim, beogradska utakmica velikih rivala mogla bi se igrati bez gledatelja ili s bitno smanjenim kapacitetom Marakane. 

Naime, u Srbiji se pogoršava situacija s koronom. Jučer su u toj državi bila 424 novozaražena od 11.076 testiranih, a epidemiolog Branislav Tiodorović iz srpskog kriznog stožera za suzbijanje korone izjavio je za RTS:

"Ako prijeđemo 500 zaraženih u jednom danu, treba razmišljati o dodatnim mjerama. Iznad tisuću ćemo morati ograničavati rad ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, sličnih okupljanja, a, nažalost, i sportskih manifestacija."

Blic napominje da u Srbiji u zadnja četiri dana broj novozaraženih raste. Od 298 pa 303, preko 386, do spomenuta 424 zaražena jučer. 

Taj izvor napominje da je tempo kojim raste broj zaraženih važan jer bi se eventualna utakmica Zvezde i Dinama u Beogradu igrala 17. ili 18. kolovoza. 

Dakle, za dva tjedna bi u Srbiji moglo biti premašeno spomenutih tisuću zaraženih dnevno, što bi značilo uvođenje mjera koje je naveo srpski epidemiolog. 

One za utakmicu Zvezde i Dinama mogu značiti ograničenje broja gledatelja na stadionu, umjesto njegova punog kapaciteta, ili potpunu zabranu prisustva navijačima. 

Tako je u Srbiji bilo od prošlogodišnjeg izbijanja pandemije pa sve do kraja sezone 2020./2021.

Blic podsjeća: kada je 11. ožujka 2020. donesena odluka da se sportski događaji u Srbiji održavaju bez gledatelja, od 11 testiranih na koronu bilo je sedam zaraženih, što je čak 53.85% od onih koji su bili podvrgnuti testiranju.

Jučer ih je bilo 424, što je za sada samo 3.8% od testiranih. Međutim, rast zaraženih u Srbiji posljednjih dana je očit. 

Pročitajte više