TRANSFERI

Zvezda na ljeto dovodi bivšeg igrača Chelseaja?

Foto: Getty Images / Guliver Image

BRANISLAV IVANOVIĆ na ljeto će pojačati Crvenu zvezdu i u njoj planira završiti bogatu nogometnu karijeru, tvrdi ruska agencija RIA Novosti.

Bivši igrač Chelseaja, s kojim je osvojio Ligu prvaka i Europa ligu te tri puta Premiership, ima ugovor sa Zenitom do kraja sezone, nakon čega će biti slobodan igrač. 

U prilog njegovom transferu u Zvezdu ide i činjenica da je novi trener srpskog prvaka njegov prijatelj i nekadašnji suigrač iz reprezentacije Dejan Stanković. Također, 35-godišnji Ivanović je u dobrim odnosima i s generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, s kojim se zna još iz doba kada je igrao za OFK Beograd. 

Zanimljivo, iskusni branič je među rijetkim igračima iz Srbije koji su uspjeli napraviti veliku karijeru a da na putu do najjačih europskih liga nisu igrali ni za Zvezdu, ni za Partizan. Ivanović je 2006. iz OFK Beograda otišao u moskovski Lokomotiv, a dvije godine kasnije potpisao je za Chelsea. Bio je član londonskog kluba od 2008. do 2017. i ima veliku ulogu u brojnim trofejima.

Embed from Getty Images

Počeo je na poziciji stopera, ali je s vremenom postao odličan desni bek u Chelseaju te je redovno zabijao nakon prekida (34 gola i 34 asistencije u 377 utakmica). Najvažniji pogodak zabio je 15. svibnja 2013. u Amsterdamu, kada ja u 93. minuti glavom nakon kornera srušio Benficu (2:1) i donio Bluesima trofej Europa lige. 

Za reprezentaciju Srbije odigrao je najviše utakmica (105), dvije više od spomenutog Stankovića, koji ga očito čeka u Zvezdi na ljeto. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više