Zvezda nije uspjela potjerati Borjana, ali ga je maknula iz kluba. Evo gdje će igrati

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

MILAN BORJAN završio je svoj šestogodišnji mandat u Crvenoj zvezdi. Dolazak Izraelca Baraka Bakhara na klupu te beogradske momčadi označio je kraj za Borjana u klubu i on će karijeru nastaviti na posudbi u Slovanu iz Bratislave. Između vratnica u sljedećoj sezoni stajat će Bakharov sunarodnjak Omri Glazer.

Novi trener je već obavijestio Borjana da ga ne vidi kao prvog vratara i da će potražiti novo rješenje. Otkazivanje ugovora bilo bi preskupo i iskusni kanadski vratar napustio je redove srpskog prvaka te će karijeru nastaviti u Slovačkoj, gdje bi trebao redovito nastupati. Naime, Borjan želi 2026. igrati za Kanadu na Svjetskom prvenstvu i dotad mora održavati formu.

Imao je najveću plaću u Zvezdi

Slovaci će plaćati polovicu njegove plaće koja iznosi 800.000 eura. To je ujedno i najveća plaća nogometaša u tom beogradskom klubu, tvrde srpski mediji i dodaju da nitko nema veću plaću od 600.000 eura. Borjan je bio kapetan momčadi od 2020., a u šestogodišnjem mandatu osvojio je tri dvostruke krune.

U Zvezdi je igrao od 2017. godine. U karijeri je još branio za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš i Koronu Kielce. Za reprezentaciju Kanade nastupio je 72 puta, a imao je i tri nastupa na Mundijalu u Kataru 2022. godine. Na jednom od njih primio je četiri gola od Hrvatske u porazu Kanade 4:1, no nije samo po tome poznat hrvatskim navijačima.

Rođen u Kninu, a tvrdi da nije rođen u Hrvatskoj

Oni ga posebice znaju zbog neprimjerenih izjava o Domovinskom ratu. Rođen je u Kninu 1987., u kojem je živio do operacije Oluja. 

"Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je ranije.

Pročitajte više