Zvezda nakon drame srušila slavni Maccabi, Spahija priznao da je Srbija zemlja košarke

Foto: Screenshot YouTube

CRVENA ZVEZDA je u Beogradu u dramatičnoj završnici pobijedila Maccabi 87:84 u utakmici četvrtog kola Eurolige. Zvezda je sad na omjeru 2-2 u najjačem europskom klupskom natjecanju.
 
Nakon lošeg izdanja srpske momčadi u prvom poluvremenu, ''ponos Izraela'' imao je 10 poena viška (49:39), no Zvezda je u nastavku zaigrala puno bolje i uspjela je preokrenuti rezultat te je u dramatičnoj završnici na kraju uzela veliku pobjedu.
 
Pobjednik je odlučen u posljednjih 25 sekundi utakmice. Prvo je najbolji strijelac domaće momčadi Taylor Rochestie položio za vodstvo Crvene zvezde 86:84, da bi osam sekundi prije kraja na suprotnoj strani Deshaun Thomas promašio tricu za potencijalnu pobjedu momčadi koju vodi hrvatski trener Neven Spahija.
 
Rochestie je sa 22 koša bio najbolji kod pobjednika, dok je James Feldeine ubacio 19 poena uz osam asistencija. Kod Maccabija je Thomas završio sa 28 koševa, a prošlogodišnji igrač Cedevite Pierre Jackson ubacio je 14.
 

Nakon utakmice trener Maccabija Neven Spahija imao je samo riječi hvale za Zvezdu, ali i srpsku košarku.
 
''Znate odakle dolazim, koliko imam godina i uz koga sam odrastao kao trener. Uz SAD ne vidim niti jednu zemlju osim Srbije koja je u stanju da iz dana u dan proizvodi igrače, trenere, rezultat. Srbija je košarkaška velesila, Zvezda jedan od najboljih timova u regiji, momčad koja sebi može dozvoliti luksuz da promijeni cijelu momčad, a da i dalje pobjeđuje'', prenose riječi bivšeg izbornika Hrvatske srpski mediji.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više