LIGE PETICE

Zvijezda Liverpoola neće gledati utakmicu koja bi mogla odlučiti o prvaku

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Liverpoola James Milner otkrio je da neće gledati utakmicu Manchester Cityja i Manchester Uniteda koja je na rasporedu sutra od 21 sat, a mogla bi odigrati važnu ulogu u utrci za prvaka Engleske. 

"Prvi put u životu navijat ću za United. Ali neću gledati utakmicu. Mislim da je gubljenje energije ako želiš da netko drugi postiže golove. Ništa ne mogu napraviti po pitanju ishoda te utakmice. Možda ću čak i skloniti telefon na nekoliko sati i kasnije provjeriti rezultat. Nemam pojma što ću raditi za to vrijeme, možda izađem na večeru", rekao je Milner.

Jedan kiks dovoljan je da odluči prvaka

Ako United ne izgubi od Cityja, bit će to vjetar u leđa za Liverpool, kojem pod svaku cijenu treba barem jedan kiks Guardiole i društva do kraja sezone ako želi osvojiti titulu.

"Još tri kola preostaju nakon duela u Manchesteru. Ljudi misle da je Cityju United jedini preostali izazov, ali nije tako. To je klišej, ali Premier liga je teško natjecanje, svejedno je protiv koga igrate. Posebno nije lako kada igrate za naslov", naglasio je Milner. 

Dosad neviđena završnica sezone

Liverpool trenutno ima dva boda više od Cityja, ali i utakmicu više pa bi ako obje ekipe pobjede u svim utakmicama do kraja sezone, City odnio naslov prvaka s bodom više od Redsa. Kako bi to spriječili, treba im pomoć Manchester Uniteda u sutrašnjem derbiju. 

"Na nama je da slavimo u sve tri preostale utakmice. Ako uspijemo u tome i to ne bude dovoljno, tada ćemo moći pružiti ruku i čestitati Cityju. Oni su vrhunska momčad koja je i ranije osvajala naslove. Prilično frustrira činjenica da imamo samo jedan poraz u sezoni i da se može dogoditi da to ne bude dovoljno. Ali možemo samo pobjeđivati do kraja i prebaciti pritisak na njih", zaključio je nogometaš Liverpoola.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više