Ozlijedio se u polufinalu Lige prvaka i sad će propustiti Europsko prvenstvo?

Foto: EPA

U PRVOM polufinalnom susretu Lige prvaka između dortmundske Borussije i PSG-a (1:0) ozlijedio se francuski reprezentativni branič Lucas Hernandez (28), zbog čega bi mogao propustiti ovogodišnje Europsko prvenstvo, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj. Francuska će na Euru biti u skupini D s Nizozemskom, Austrijom i Poljskom.

Hernandez je ozlijedio lijevo koljeno u trenutku kada je pokušao blokirati Niclasa Füllkrug kod postizanja jedinog pogotka na utakmici u Dortmundu. Hernandez je odmah napustio travnjak, a postoji mogućnost da je tom prilikom ozlijedio križne ligamente. "Njegovo koljeno je imalo uistinu veliku oteklinu nakon susreta", rekao je trener pariške momčadi Luis Enrique.

Hernandez je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018., a 2022. se ozlijedio u prvoj utakmici

Lucas Hernandez je brat Thea Hernandeza, člana Milana. Lucas je karijeru započeo u Atletico Madridu, a Bayern ga je 2019. doveo za 80 milijuna eura. Četiri godine kasnije stigao je u PSG za 45 milijuna eura.

Hernandez ima 37 nastupa za francusku reprezentaciju, s kojom je 2018. u Rusiji osvojio Svjetsko prvenstvo, dok se 2022. u Kataru ozlijedio u 13. minuti prve utakmice s Australijom. Nakon toga više nije igrao, a njegova momčad je došla do finala i izgubila od Argentine. Također, 2021. osvojio je Ligu nacija, a ima i 14 klupskih trofeja.

S obzirom na to da francuski izbornik Didier Deschamps do 16. svibnja mora složiti popis igrača za Euro, a tada bi situacija s Hernandezom još uvijek mogla biti vrlo neizvjesna, moguće je da se neće naći na listi putnika za Europsko prvenstvo.

Pročitajte više