NBA

Zvijezda Warriorsa se nakon oklijevanja cijepila, neće propuštati domaće utakmice

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Guliver

U NOVOJ sezoni NBA lige Golden State Warriorsi imaju velike ambicije o povratka u vrh nakon dvije sezone u kojima su ih odlazak Kevina Duranta i brojne ozljede ostavile izvan doigravanja.

Jedna od najvećih prepreka na putu ka tom cilju bila je nevoljkost Andrewa Wigginsa da se cijepi protiv covida, koja bi ga po regulativama u San Franciscu spriječila da igra na domaćim utakmicama.

Ta prepreka sad je uklonjena. Trener Steve Kerr objavio je da je 26-godišnji Kanađanin i prvi izbor drafta 2014. primio cjepivo.

Da nije, Wiggins ne bi smio igrati na 41 domaćoj utakmici u regularnom dijelu sezone i onima koje slijede u play-offu, a za svaku propuštenu utakmicu ostao bi bez odgovarajućeg postotka plaće, koja mu za predstojeću sezonu iznosi čak 31.6 milijuna dolara. Warriorsi su bili vrlo staloženi u slučaju Wiggins i cijelo vrijeme bili uvjereni da će njihov košarkaš prije početka sezone steći uvjete za normalno sudjelovanje u momčadi.

Očekuje se da će Wiggins zadržati mjesto u startnoj petorci, koje je imao u prošloj sezoni, do povratka Klaya Thompsona koji se očekuje negdje u prosincu.

Nakon što je Wiggins primio cjepivo, najproblematičnija NBA zvijezda ostaje Kyrie Irving jer u New Yorku vrijede slična pravila kao u San Franciscu, prema kojima necijepljeni igrač ne smije dolaziti na velika okupljanja u dvorane. Prema tim pravilima, ne samo da ne smije igrati domaće utakmice, nego ni trenirati sa suigračima dok su u New Yorku.

Pročitajte više