TRANSFERI

Zvijezde siječanjskog prijelaznog roka: Rakitić, Mandžukić, Bale, Ibrahimović..

Foto: Getty Images / Guliver Image

BLIŽI se novi prijelazni rok u siječnju, u kojem će brojni europski klubovi tražiti pojačanja za drugi dio sezone. Veliki broj nogometaša promijenit će klubove na startu 2020. godine, a mi vam donosimo popis 10 igrača čiji transferi bi mogli obilježiti prvi mjesec nove godine.

Na popisu su dva hrvatska nogometaša Ivan Rakitić i Mario Mandžukić pa krenimo od njih.

IVAN RAKITIĆ (Barcelona)

Nakon šest godina nema mjesta za Rakitića u prvih 11 igrača Barcelone. Hrvatski reprezentativac samo je dva puta ove sezone bio starter kod Ernesta Valverdea i njegov odlazak je gotovo izvjestan u siječnju jer želi biti u formi za Euro s Hrvatskom. Raketa je na meti brojnih klubova, a najviše su zainteresirani Talijani - Juventus, Milan i Inter. Barcelona je tražila 50 milijuna eura za 31-godišnjeg veznjaka. 

Embed from Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ (Juventus)

Odlaskom Massimiliana Allegrija završena je i igra Marija Mandžukića u Juventusu. Hrvatski napadač nije ove sezone igrao ni minutu za talijanskog prvaka, čiji su ga čelnici otpisali i prije početka sezone, a trener Maurizio Sarri potvrdio njihovu odluku i udaljio Super Marija od terena. Mandžu najviše želi Manchester United, spominju se povratak u Bayern ili mogući transfer u Borussiju Dortmund, a tu je i Milan, kao i bogati klubovi iz Katara. Juve za 33-godišnjeg napadača traži 10-15 milijuna eura.

Embed from Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (slobodan igrač)

"Igrat ću do 50. godine", rekao je 38-godišnji Ibrahimović. Švedski napadač zabio je 52 gola u 56 utakmica za LA Galaxy i sada se želi vratiti u Europu, točnije u Italiju, gdje ga kao slobodnog igrača žele Milan, Napoli i Bologna. Najozbiljniji je Milan koji već pregovara s menadžerom Minom Raiolom oko mogućeg dolaska Ibre na San Siro, gdje je s velikim uspjehom nastupao u crveno-crnom dresu od 2010. do 2012. godine. 

Embed from Getty Images

GARETH BALE (Real Madrid)

Već duže vrijeme nije dobar odnos između Reala i Balea, a zastava s natpisom "Wales, golf, Real. Tim redom" koju je igrač držao u rukama nakon plasmana s reprezentacijom na Euro, srušila je i najmanju nadu da je suradnja moguća i u budućnosti. Siječanj dolazi, a tako i prilika za transfer Balea u - Kinu. Real pokušava što više zaraditi od njega, a igrač je do sada nekoliko puta bio blizu odlaska na Daleki istok. Real traži 60-80 milijuna, što će rijetki platiti za 30-godišnjaka iz Cardiffa. No, tu su Kinezi, pa je sve moguće. 

Embed from Getty Images

OLIVIER GIROUD (Chelsea)

Svjetski prvak s Francuskom pred odlaskom je iz Chelseaja, s kojim mu ugovor ističe na kraju sezone i više ne igra kod Franka Lamparda. Napadač želi otići, a londonski klub barem nešto zaraditi. Cijena je pet milijuna eura, a 30-godišnjeg igrača žele Inter, Milan i Borussia Dortmund.

Embed from Getty Images

GRANIT XHAKA (Arsenal)

Švicarski reprezentativac nedavno se verbalno sukobio s navijačima Arsenala i skinuo dres, zbog čega je izgubio i kapetansku traku. Također, problem za njega je i otkaz koji je dobio trener Unai Emery. Tako Xhaka ima problema s navijačima i nije mu sigurno mjesto u prvih 11, a takvu priliku čekaju opet Milan i Inter koji će očigledno pokušati iskoristiti sve što ostali europski velikani budu htjeli prodati. Xhaka ima 27 godina, a njegova trenutačna vrijednost je oko 45 milijuna eura. Također, uvijek je otvoren i povratak u Bundesligu, gdje je već igrao za Borussiju Mönchengladbach. 

Embed from Getty Images

ALESSANDRO FLORENZI (Roma)

Od kapetana Rome do rezerve - put je koji je prošao Florenzi u svojoj Romi, čije je dijete. Nakon Francesca Tottija i Daniele De Rossija, u Romi američki vlasnici očigledno sve čine kako bi potjerali još jedan simbol kluba, a u svemu tome im asistira trener Paulo Fonseca, koji drži 28-godišnjeg Rimljanina na klupi. Za njega su zainteresirani Sampdoria, Fiorentina i Lyon, a klub s Olimpica traži 30 milijuna eura. 

Embed from Getty Images

EDINSON CAVANI (PSG)

Dolaskom Maura Icardija postalo je jasno da za Cavanija nakon sedam godina više nema mjesta u PSG-u. Zabio je 32-godišnji urugvajski napadač 195 golova za francuski klub, ali je sada vrijeme za odlazak jer mu ugovor ističe na kraju sezone. Postoji opcija i da ostane do isteka ugovora i kao iskusni golgeter pomogne s klupe, ali bi mogao i napustiti Pariz u siječnju. Žele ga Atletico Madrid i LA Galaxy. 

Embed from Getty Images

EMRE CAN (Juventus)

Copy Mandžukić, paste Emre Can u Juventusu. Veznjak ima 25 godina, a nastupao je u Bayernu, Leverkusenu, Liverpoolu i Juventusu te je zbog toga jedan od najtraženijih igrača u Europi. Dolaskom Sarrija postao je nevažan u Torinu poput hrvatskog napadača pa je primoran napustiti klub s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine. Želi se boriti i za poziv reprezentacije Njemačke uoči Eura. Najviše se spominje njegov povratak u Bundesligu, gdje bi ga rado vidjeli Bayern i Dortmund, a Juve traži 12 milijuna eura.  

Embed from Getty Images

NEMANJA MATIĆ (Manchester United)

Identičnu situaciju Matić proživljava na Old Traffordu poput Rakitića u Barceloni. Nekada je imao zagarantirano mjesto u prvom sastavu, bio je i kapetan, a onda se sve promijenilo. Reprezentativcu Srbije ističe ugovor na kraju sezone i sigurno će napustiti Crvene vragove već u siječnju. Žele ga Milan, Juventus, ali i neki manji klub iz Premiershipa. Matić ima 31 godinu, a United za njega traži 20-ak milijuna eura. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više