TRANSFERI

Zvijezdu Napolija jure Milan, PSG, United, Liverpool, Bayern...

Foto: Getty Images / Guliver Image

KLUPSKO dijete i najveća zvijezda Napolija mogla bi napustiti klub na kraju sezone. Naravno, u pitanju je Lorenzo Insigne, talijanski reprezentativac koji je na meti brojnih europskih velikana koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

Prema pisanju talijanskih medija, 27-godišnji ofenzivac koji ima ugovor s Napolijem do ljeta 2022. i po sezoni zarađuje 4,5 milijuna eura, želja je Milana, PSG-a, Manchester Uniteda, Liverpoola, Bayerna i Atletico Madrida.

Rossoneri ga žele na San Siru, a sportski direktor Leonardo razmišlja o tome da im ponudi Susa koji je dvije godine mlađi i kojeg su prošlog ljeta Napolitanci pokušavali dovesti na San Paolo. Ponuda bi glasila - 40 milijuna i Španjolac.

PSG planira dodatno osnažiti momčad u ofenzivi, a Insigne im se čini kao savršeno rješenje. U pariškoj momčadi igra Edinson Cavani s kojim je Insigne igrao u Napoliju i s kojim ima sjajan odnos, a tu je i Marco Verratti s kojim dijeli svlačionicu u reprezentaciji. Zbog toga francuski prvak računa da ima šanse realizirati transfer.

Ole Gunnar Solskjaer planira čistku na Old Traffordu po završetku sezone, a omaleni talijanski majstor jedan je od igrača kojeg norveški trener vidi kao veliko pojačanje i važan dio novog Manchester Uniteda. Na drugoj strani, dobro je poznato da Jürgen Klopp u Liverpoolu obožava igrače kao što je Insigne pa su i Redsi itekako zainteresirani za njega. 

Atletico je platio Thomasa Lemara 60 milijuna eura, ali se Francuz za sada nije snašao na Wanda Metropolitanu pa Diego Simeone ima svoju računicu oko dolaska Insignea, čiji bi eventualni potpis za madridski klub mogao utjecati i na ostanak Antoinea Griezmanna. 

I na kraju, Bayern priprema veliku rekonstrukciju ekipe. Niko Kovač će na ljeto imati ogroman novac za pojačanja, što su obećali i klupski čelnici, a jedan od njihovih ciljeva je i Insigne, čija je trenutačna cijena 75 milijuna eura.

Talijan je ove sezone odigrao 38 utakmica za Napoli, a zabio je 13 golova i upisao sedam asistencija. 

Pročitajte više