0sijek: Zatvorena projekcija Gibsonove "Pasije"

U OSJEČKOM kinu "Europa" danas su zagrebački "Blitz film" i "Video distribucija" organizirali zatvorenu projekciju filma Mela Gibsona "Pasija" za predstavnike crkve, županijske i gradske dužnosnike, te novinare.

Nakon zagrebačke zatvorene projekcije prije dva dana, prikazivanje tog filma, koji je izazvao veliko zanimanje diljem svijeta, danas u Osijeku nije imalo očekivani odaziv i velik je dio dvorane ostao prazan.

No, nakon odjavne špice filma o posljednjih 12 sati Kristova života, publika je još neko vrijeme ostala u tišini, što je župnik Ivan Jurić prokomentirao riječima da "vjernik ne može ostati miran nakon tog filma".

Film je vjeran evanđeoskom prikazu Isusovih muka "koji je rođen, mučen, umro i uskrsnuo za svakoga od nas". Upravo u ovo korizmeno vrijeme kada mi vjernici nastojimo u sebi proći put Isusova križa film nam je to osnažio. Razapinjanje Isusa na križ, što je Gibson u filmu snažno prikazao, nažalost nije bila dovoljna pouka kroz povijest jer se strahote, mučenja, mržnja i danas događaju svuda oko nas", rekao je župnik Jurić.

Tenjski paroh Miljenko Ilić rekao je kako je "duboko dirnut snagom filma" te da će ga preporučiti svojim vjernicima.

"Pasija" se službeno od 1. travnja počinje prikazivati u osam hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Čakovcu, a od 26. ožujka pretpremijerno će se u tim gradovima moći vidjeti na jednoj projekciji dnevno.

U prva tri tjedna prikazivanja u svijetu Gibsonov je film vidjelo više od 40 milijuna gledatelja.

Pročitajte više