10 poginulih u helikopterskoj nesreći u Nairobiju

DESET od 12 članova posade poginulo je u Djiboutiju prilikom pada dvaju helikoptera američkih marinaca. Helikopteri su se srušili u blizini Djiboutija u petak, potvrdila je američka vojna služba koja je izvijestila kako je pronađeno svih 12 članova posade, no odbili su reći jesu li desetorica naknadno pronađenih živi.

"Obavijesti o poginulima dostavljene su obiteljima poginulih, no imena će i dalje ostati neotkrivena u svrhu zaštite privatnosti obitelji poginulih", stoji u izjavi.

Utvrđeno je da su osmorica poginulih bili marinci, dok su dvojica bili članovi američke avionske jedinice. Helikopteri su se srušili uslijed vojne vježbe u Djiboutiju koji je središte američkih protuterorističkih operacija u Africi.

Američka vojna služba ranije je izvijestila kako su dva člana posade spašena u petak, te kako su ozlijeđeni, ali izvan životne opasnosti. Svaki od CH-53 E helikoptera vozio je po 6 članova posade, kada su se srušili u zaljev Aden.

Uzrok pada helikoptera i dalje je nepoznat, a američki službenici tvrde da nema za sumnju da je uzrok pada bila neprijateljska paljba.


Bojnica Susan Romano, glasnogovornica američke vojne sile za CNN je izjavila kako vlasti istražuju uzroke pada helikoptera.

"Vidljivost je bila dobra za vrijeme pada, sa laganim vjetrom", prenosi CNN izjave američkih dužnosnika.

B.S.

Pročitajte više