10. žrtva cestovnog prometa u međimurju

Na Odjelu intenzivne skrbi županijske bolnice u Čakovcu noćas je, ne probudivši se iz kome, od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći preminuo dvadesetpetogodišnji Elvis Antolović iz međimurskog sela Vratišince, 10. ovogodišnja žrtva cestovnog prometa u Međimurskoj županiji.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 23. prosinca, kad je na automobil kojim je upravljao Elvis Antolović naletio međunarodni brzi vlak na pruzi Zagreb - Budimpešta na željezničkom prijelazu između međimurskih naselja Pribislavca i Štefanca.

Budući da je po brzinomjeru u lokomotivi vlak vozio dopuštenom brzinom od 100 km na sat na tom dijelu pruge između Čakovca i Kotoribe, pretpostavlja se da je Antolović pogrješno procijenio da će nezaštićeni prijelaz, označen ´Andrijinim križom´ i znakom ´Stop´, prijeći prije nego naiđe vlak. Od siline udara u stražnji dio ´mercedesa´ Antolović je zbog teških ozljeda zapao komu, a suvozač B.L. (21) iz međimurskog sela Donjeg Vidovca teško je ozlijeđen i liječi se u bolnici u Čakovcu.

Unesrećeni je mladić deseta žrtva cestovnog prometa u Međimurskoj županiji ove godine. Lani se međimurskim cestama dogodilo 15 prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Unatoč padu broja smrtno stradalih, međimurska Policijska uprava upozorava na oprez u vožnji i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Pročitajte više