11. dan prosvjeda: Branitelji stižu u Sabor

Foto: Hina

JEDANAESTOG dana prosvjeda branitelji stižu u Sabor. Primit će ih šef Sabora Josip Leko. Od svojih zahtjeva ne odustaju, tvrde da su im smanjena određena prava i traže smjene ministra Matića i najbližih mu suradnika.

Nakon neuspjelog okruglog stola u šatoru ispred resornog Ministarstva u Savskoj, branitelji stižu na Markov trg...

"100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi doći će u Hrvatski sabor, u kolicima, na štakama, bez ruku i nogu krenut će pješice iz Savske do Hrvatskog sabora", poručio je predsjednik udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

"Stopostotni ratni invalid više nema pravo na rehabilitaciju"

A tamo će i šefu Sabora Josipu Leki ponoviti zahtjeve. Traže traže smjenu ministra Matića i najbližih mu suradnika te Ustavni zakon o pravima branitelja. Nije istina da nam prava nisu dirana, poručio je predsjednik udruge 100 postotnih ratnih vojnih invalida, Đuro Glogoški...


"Radi se, prije svega, o stopostotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu prve skupine koji nema pravo na njegovatelja, nema pravo na sufinanciranje ortopedskih pomagala iz Ministarstva branitelja. Stopostotni ratni invalid više nema pravo na rehabilitaciju", ističe Glogoški.

Premijer Zoran Milanović stoji iza svog ministra, daje mu podršku i poručuje: neće ga smijeniti. Branitelje poziva da se vrate kućama, da im prava neće dirati...

"Nikad nitko nije najavio bilo kakve zakonske izmjene kojima bi se smanjivala ta vrsta državnih izdataka. Povodi i razlozi za prosvjed pred Ministarstvom branitelja, dakle, nikad nisu postojali, ne postoje danas, i neće postojati dok Hrvatsku vodi moja Vlada", poručio je premijer.

Pročitajte više