15 mrtvih u napadima u Alepu, od toga šestero djece

Ilustracija: Hina

NAJMANJE 15 civila, od čega šestero djece, ubijeno je tijekom noći u zračnim napadima sirijske vojske i pucnjavi pobunjenika u Alepu, gradskom središtu na sjeveru zemlje koja je već više od tri godine pogođena ratom.

U ratu bez milosti između sirijskog režima i pobunjenika deseci žrtava su civili, među kojima su i brojna djeca. U Alepu, nekadašnjoj gospodarskoj prijestolnici zemlje, danas devastiranoj borbama, tijekom noći je poginulo najmanje 15 civila, od čega šestero djece, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

U sukobima u Siriji do sada je više od 170.000 ljudi ubijeno, a devet milijuna Sirijaca napustilo je domove od ožujka 2011.

Od 2012. godine grad Alep podijeljen je na sektore koje kontrolira sirijska vojska i one koji su pod nadzorom pobunjenika te je izložen svakodnevnim zračnim bombardiranjima u kojima su poginule stotine ljudi.

Direktor sirijskog Opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman kaže da "mimo pobunjenika, prosječno 70 do 100 civila svakoga dana bude ubijeno u Siriji, uz opću ravnodušnost".

U nedjelju je žena u devetom mjesecu trudnoće ubijena u napadu na vozilo u gradu Homsu. "Liječnici su uspjeli izvući bebu, no nije preživjela", navodi čelnik Opservatorija.

Pročitajte više