16-godišnjaci preko Facebooka reketarili vršnjaka

DVOJICA 16-godišnjih dječaka iz Zagreba uhićena su zbog sumnje da su, kontaktirajući putem društvene mreže Facebook, ucjenjivali svojeg vršnjaka i od njega utjerivali novac.

Policija je potvrdila da je 16-godišnja žrtva početkom veljače ove godine od jednog od uhićenih vršnjaka posudio iznos od 300 kuna. No "vjerovnik" je tu činjenicu odlučio iskoristiti kako bi se domogao mnogo veće sume pa je svojeg dužnika počeo svakodnevno zvati na telefon i zahtijevati od njega da mu vrati novac uz pripadajuću kamatu, prenosi Jutarnji list.

Dužnik je 2. lipnja vratio traženu sumu zajedno s kamatom, no prvoosumnjičeni je zatražio još 200 kuna dodatnih kamata. Kratko nakon toga sa žrtvom je kontaktirao i drugoosumnjičeni dječak, koji je od žrtve zatražio još 2.500 kuna na ime navodnog duga. Ti su zahtjevi bili popraćeni prijetnjama i ucjenama ostavljenim na Facebookovom profilu žrtve.

Priča o kamatarenju otkrivena je nakon što je jedan od osumnjičenih dječaka prošloga tjedna žrtvu nazvao na mobitel, no kako se na poziv javila žrtvina sestra  ucjenjivač je prijetnju smrću poslao "na krivu adresu". Djevojčica je prijetnju prijavila policiji, a ona je lako došla do maloljetnih ucjenjivača. 

Pročitajte više