"2.017 kandidata za Remetinec": Podivljali HDZ-ovac napao aktiviste pred Lisinskim, psovao i prijetio im!

PRED zagrebačkom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, u kojoj su se jučer održavali unutarstranački izbori HDZ-a, okupili su se sinoć i aktivisti Građanske akcije. Nakon što su razvili transparent "2.017 kandidata za Remetinec" napao ih je podivljali HDZ-ovac.

Osim što je jednom od aktivista izbio iz ruke fotoaparat kojim je snimao što se događa, ljutiti HDZ-ovac žestio se zbog poruke da je cijela stranka na putu za kaznionicu u Remetincu: "Ma boli me kurac za stranku! Srića vam je Isusova da niste ovo napravili...". "Kada? '91. možda?", pitali su ga aktivisti. "Jebem vam mater svima, pička vam materina!", nastavio se žestiti HDZ-ovac. Potom je aktivistima dodatno poručio "jebem vam mater svima sa Sanaderom", nakon čega se psujući udaljio prema dvorani.

HDZ-ovac ih napao, a policajka im prijetila oduzimanjem fotoaparata kojim su sve to snimili i privođenjem aktivista?!

"S obzirom da smo od jutra slušali i gledali vijesti o veseloj zabavi uz mnoštvo jela i pića u jednoj od najljepših dvorana grada Zagreba, koja se ponosi mnoštvom kulturnih događanja, odlučili smo doći i sami se uvjeriti u to. Međutim, došavši tamo shvatili smo da to zapravo HDZ bira novog prezidenta. Pitanje koje se nameće samo po sebi jest: Je li primjereno u takvom prelijepom zdanju održavati politički skup stranke koja se nalazi na optuženičkoj klupi sa teškim optužnicama o krađi i kriminalu počinjenom prema građanima RH?", pitaju se aktivisti Građanske akcije.


"Sinoć se licemjerstvo slilo u dvoranu Lisinski gdje se naivnom i neupućenom promatraču pokušavaju zamazati oči. Naime, Hrvatska demokratska zajednica očito misli da je narod glup te da će se izborom novog predsjednika izbrisati svi njihovi grijesi. Ono što bismo trebali vidjeti jest nova, čista, osvježena i naravno nevina stranka, a istina je zapravo da će Hrvatska imati ponovo HDZ, stranku kojoj i dalje vise nad glavom svi njeni grijesi te stranku u kojoj su svi sve znali, a nitko ništa nije znao. I dalje je to stranka na optuženičkoj klupi, i dalje su u njoj članovi osumnjičeni za teški kriminal, i dalje se ne zna tko je i kako punio crne torbe", poručuju aktivisti.

"Novim vodstvom stranka nije postala čista i nevina sve dok svaki suučesnik u kriminalu ne vrati ono za što ga se tereti. Zato smo sinoć razvili transparent `2.017 kandidata za Remetinec` da bi skrenuli pažnju na ovo veliko licemjerje. Naravno, upali smo u oko nekima od njih te su nam pristupili sa mnoštvom uvreda. Najupečatljiviji među njima bio je gospodin (!?) koji je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na našeg člana pa mu tako i izbio fotoaparat iz ruke što se jako lijepo vidi na priloženoj snimci", navode iz Građanske akcije, dodajući kako je razjareni HDZ-ovac napadao i druge snimatelje pokušavajući im izbiti kamere iz ruku.

"Kao i uvijek do sada kad smo bili napadnuti, policija je legitimirala nas, a ne onoga tko je napadao. Tako je bilo i ovaj put, zašto mijenjati navike? No, policijska službenica je tijekom legitimiranja postupila vrlo neprofesionalno i grubo prijeteći nam oduzimanjem fotoaparata (na što nema pravo) i privođenjem jednog od aktivista. Nekima od naših članova ovo je bilo 50+ legitimiranje, a a obzirom da živimo u `uređenoj pravnoj državi` svjesni smo da je to ništa drugo nego etiketiranje pojedinaca ako imamo u vidu da se podaci po zakonu mogu čuvati punih pet godina bez obzira jeste li počinili prekršaj ili vam je policajac samo htio utvrditi identitet", poručuju iz Građanske akcije.

Pročitajte više