U bunaru u Meksiku nađena tijela nestalih turista iz Australije i SAD-a

Foto: Instagram, YouTube/ABC News

Meksičke vlasti navode da tri tijela pronađena u subotu u bunaru na području Donje Kalifornije vrlo vjerojatno pripadaju braći iz Australije i njihovom američkom prijatelju. Tijela su bačena u bunar, priopćile su vlasti i dodale kako se vjerojatno radilo o neuspjelom pokušaju otmice.

Ured tužitelja Donje Kalifornije je priopćio kako će provesti forenzičke testove kako bi se sa sigurnošću potvrdilo da se radi o Callumu i Jakeu Robinsonu te Carteru Rhoadu. "Iako su tijela pronađena u poodmakloj fazi raspadanja na dnu bunara, postoje druge naznake koje ukazuju na to da se radi o nestalim turistima", kazala je državna tužiteljica Maria Elena Andrade, a prenosi AAP

Neuspjeli pokušaj otmice

Vlasti pretpostavljaju da je kriminalna skupina pokušala oteti turiste iz Australije i SAD-a, no s obzirom na to da su se oni opirali, otmičari su ih upucali, ubili i tijela bacili u bunar. U bunaru je nađeno i četvrto tijelo koje se tamo nalazilo dulje vremena i koje vjerojatno nije povezano s ovim slučajem, navodi Andrade.

Meksička policija je u četvrtak ispitala ženu i dvojicu muškaraca u vezi s nestankom stranaca. Vlasti su jučer priopćile da je protiv jednog od njih podignuta kaznena prijava povezana s otmicom. Prije pronalaska tijela, na tom su području nađeni napušteni šatori, spaljeni bijeli kamionet i mobitel povezan s nestalim turistima, piše BBC.

Četvrto tijelo pripada vlasniku imanja

Lokalni medij Zeta piše da četvrto tijelo pripada vlasniku imanja čiji je nestanak prijavljen prije nekoliko tjedana. Australci Jake (30) i Callum Robinson (33) te Amerikanac Jack Carter Rhoad (30) bili su na surfanju u blizini popularnog turističkog mjesta Ensenada. Nestali su 27. travnja.  

Donja Kalifornija spada među meksičke države s najvećom razinom nasilja s obzirom na to da se lokalne narko-bande bore za teritorij. Unatoč tome, turisti često posjećuju to područje zbog dobrih uvjeta za surfanje.   

Pročitajte više