4-godišnja curica u SAD-u tri dana čuvala bebu pokraj mrtvih roditelja

Screenshot: YouTube/BSW TOPSTORIES

ČETVEROGODIŠNJA djevojčica spasila je život svom dvomjesečnom bratu usred iznimno tragičnih okolnosti. Naime, pazila je na njega čitava tri dana dok su blizu nje ležali njeni mrtvi roditelji, piše Daily Mail.

Istražitelji su utvrdili kako je otac djevojčice 11. travnja ubio njenu majku te nakon toga pištoljem sebe. Obiteljski prijatelj je 14. travnja pronašao dvoje malene djece u prizemlju njihovog doma u četvrti Chatsworth u Los Angelesu, dok su se beživotna tijela roditelja nalazila u spavaćoj sobi na katu. Djeca su bila neozlijeđena, ali dehidrirana i gladna.

Policija nije primijetila tragove nasilja

Član obitelji upozorio je policiju kako već neko vrijeme ne može stupiti u kontakt s roditeljima Davidom Koorosom Parsom (46) i Mihoko Koike Parsom (38) pa su policijski službenici 14. travnja došli do kuće provjeriti je li sve u redu. Nisu primijetili nikakve znakove provale ili nasilja te su se vratili u stanicu.

Nekoliko sati kasnije, bliski prijatelj obitelji došao je s ključarom i otvorio vrata njihova doma te ubrzo pronašao malenu djecu.

"Naš mali anđeo uspio je održati sebe i svog brata na životu. Mala djevojčica je heroj. Ona je apsolutni heroj", rekla je Maureen Ryan, ravnateljica policije Los Angelesa.

Na konferenciji za novinare koja se održala ovog utorka, gradske vlasti su izjavile kako su djeca dobro i kako za njih za sada brine lokalna socijalna služba.

Vonjala na urin

Olivia i James Robinson, prijatelji obitelji koji žive s druge strane ulice od pokojnog para, rekli su kako su odmah posumnjali da nešto nije u redu kada su ugledali djevojčicu.

"Bila je u lošem stanju i vonjala na urin. Imala je čudan pogled i bila je jako tiha“, rekla je Olivia. Kada su upitali curicu gdje su roditelji, ona je rekla da spavaju gore, ali da su povrijeđeni.

“Mama je potrgana“

Drugi susjed, Tony Medina, odveo je četverogodišnjakinju u svoj dom i ponudio joj hranu dok su čekali policiju.

"Rekla mi je kako je čula mamu kako plače i zatim dodala nešto što mi je slomilo srce – kazala je kako joj je mama potrgana“, rekao je Medina.

Pročitajte više