600 zaposlenika KBC-a Zagreb protiv Hebrangove samovolje

U ČETIRI dvorane zagrebačkog Rebra u utorak se okupilo više od 600 zaposlenika KBC-a Zagreb kako bi iskazali svoju podršku ravnatelju Josipi Paladinu, koji je tom prilikom optužio ministra zdravstva Andriju Hebranga za "provođenje samovolje", piše Jutarnji list.

Prema Hebrangovu nalogu, Upravno vijeće bolnice trebalo bi u petak pokrenuti postupak smjene ravnatelja Paladina. Hebrangov razlog za smjenu ravnatelja jest navodno poslovanje bolnice s gubitkom.

No, u ponedjeljak je Paladino okupljenim zaposlenicima predstavio završno financijsko izvješće za proteklu godinu, prema kojem je KBC Zagreb poslovao sa 7 milijuna kuna dobiti, pa se prema tome poslovanje bolnice ne može proglasiti lošim.

"Ministar Hebrang rekao je da nova vlast traži nove ljude. Ako je tako, čemu onda sva ova farsa zbog završnog računa, zašto se baca ljaga na zaposlenike KBC-a koji dobro rade?" - zapitao se Paladino u obraćanju zaposlenicima.

"Na sastanku prije desetak dana, ministar Hebrang rekao mi je da smo mi njega smijenili 2000. godine s mjesta predsjednika Upravnog vijeća KB Dubrava, a sada će on smijeniti mene po demokratskoj proceduri. Ovo nije politička odluka, ovo je samovolja ministra Hebranga." - kazao je Paladino.

700 od ukupno 4300 zaposlenika KBC-a Zagreb u utorak je potpisalo peticiju protiv smjene ravnatelja Joška Paladina, a o istom slučaju u srijedu bi trebalo raspravljati i Stručno vijeće bolnice.

Na aktualnom prijepodnevu održanom u utorak u Saboru premijer Ivo Sanader u potpunosti je podržao Hebrangove poteze, te poručio zastupnicima kako neće samo tolerirati, nego i poticati Hebranga da i dalje nastavi ispravljati nepravilnosti iz mandata prošle Vlade.

Pročitajte više