65 posto T-centara prilagodilo pristup osobama s invaliditetom

T-HT, kao aktivni član projekta Nacionalne strategije RH za provedbu jedinstvene politike prema osobama s invaliditetom, i prvi unutar DT grupe, prilagodio je svoju maloprodajnu mrežu potrebama osoba s invaliditetom

Od ukupno 45 T-centara, njih 29, odnosno 65%, ima osiguran pristup osobama s invaliditetom, dok će preostalih 16, koji se nalaze na lokacijama predviđenim za preseljenje, biti prilagođeno do kraja 2006. godine.

Osobama s invaliditetom pristup je omogućen s pomoću montažno-demontažnih rampi, automatskih podiznih rampi te s pomoću betonske rampe. Također, prodajni pultovi u T-centrima prilagođeni su potrebama osoba s invaliditetom.

Cijeli je projekt napravljen uz trajne konzultacije s Udrugom distrofičara Hrvatske.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornoga uređenja i graditeljstva donijelo je u prosincu 2005. godine Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom ili ograničenom pokretljivosti, koji propisuje pristupačnost građevinama javne, poslovne, stambene i stambeno-poslovne namjene. Rok za provedbu obveza iz Pravilnika je početak 2008. godine.

 

Pročitajte više