Agrokor objavio ponudu: Preuzet će Konzum za 148 kuna po dionici

Foto: Index

KONCERN Agrokor objavio je danas ponudu za preuzimanje trgovačkog lanca Konzum, koji je u sastavu tog koncerna, i to po cijeni od 148 kuna po dionici. Agrokor u ponudi djeluje zajedno s Jamnicom, tvrtkom koja je također u sastavu koncerna, a zajedno imaju 19.717.700 dionica, ili 86,85 posto dionica Konzuma.

Kako je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, cijena od 148 kuna je za 3 kune viša od najviše po kojoj je prethodno Agrokor stekao dionice, a ujedno za 4,18 kuna viša od prosječne cijene dionica Konzuma. Agrokor će ponudu za preuzimanje Konzuma objaviti u Narodnim novinama i dva dnevna lista, a rok trajanja ponude je 28 dana od dana najkasnije objave.

U ponudi za preuzimanje se napominje kako se strateški planovi Agrokora u odnosu na Konzum neće mijenjati, već će predstavljati nastavak strategije koja se u najvećoj mjeri bazira na daljnjem širenju maloprodajnog poslovanja u Hrvatskoj i u regiji, s posebnim naglaskom na tržišta Srbije i BiH.

"Ponuda za preuzimanje neće imati utjecaja na buduće poslovanje Agrokora, neće imati utjecaja na položaj i prava radnika Agrokora i Konzuma, ne planiraju se promjene u Nadzornom odboru niti u Upravi Konzuma, a ne planiraju se mijenjati ni primanja članova Uprave i nagrada za rad članovima Nadzornog odbora", navodi se u ponudi.
 

Pročitajte više