Akcija "Kupujmo hrvatsko" ponovo u Zagrebu

Foto: Facebook

NA TRGU bana Jelačića u Zagrebu danas će predsjednik HGK Luka Burilović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvoriti akciju "Kupujmo hrvatsko".

Hrvatska gospodarska komora nacionalnom akcijom "Kupujmo hrvatsko" od 1997. godine promovira hrvatske kvalitetne proizvode, poglavito nosioce prestižnih znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Građani će moći od 9 do 18 sati pogledati ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda koje će tom prilikom moći kupiti po promotivnim cijenama, kao i sudjelovati u bogatom kulturno-zabavnom programu. Akciju će svojim dolaskom poduprijeti mnoga poznata lica iz javnog života Hrvatske.

Akcija potiče hrvatske proizvođače na kreativnost, inovativnost i stvaralaštvo


U protekle četiri godine akciji "Kupujmo hrvatsko" se pridružio i projekt "Vrijedne ruke" kojem je cilj skrenuti pozornost šire javnosti na postojanje samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem, znanjem te skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima, te malom poduzetništvu. Osnovna namjera ovog projekta je zajedničkim djelovanjem pridonijeti povećanju ukupne konkurentnosti i atraktivnosti cjelokupne ponude malog poduzetništva, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

Akcija Kupujmo hrvatsko je u proteklih 17 godina dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značajem. Iz godine u godinu ona potiče hrvatske proizvođače na kreativnost, inovativnost i stvaralaštvo te povećava natjecateljski duh usmjeren prema željama i potrebama potrošača, ali i pojedinaca, da razvijanjem ideja i kreativnosti utječu na stvaranje novih proizvoda koji će svojom kvalitetom i prepoznatljivošću konkurirati na zahtjevnim tržištima diljem svijeta.

Akcija potiče i naše građane da sve više kupuju domaće proizvode što je važno, posebice u vrijeme postojeće gospodarske krize kad odabirom takvih proizvoda štitimo svoja radna mjesto, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine te prosperitet budućih generacija.

Pročitajte više