Albanci BMW-om u Hrvatsku pokušali uvesti više od 52 kilograma marihuane

JUČER u 19.50 sati ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići pristupio je automobil BMW albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Albanije, dok se kao u putnik u vozilu nalazio 22-godišnji državljanin Albanije, izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prilikom granične kontrole i pregleda osobne prtljage i vozila, granična policija primijetila je izbočenje u podu vozila na mjestu suvozača te je ispod tapecirunga uočila jedan paket u kojem se nalazila marihuana, stoji u policijskom izvješću.

Državljani Albanije su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske postaje Gruda na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku danas je obavljena pretraga automobila te je tom prilikom u naslonima sjedišta, ispod podnog tapecirunga, branicima, blatobranima i u rezervnom kotaču pronađeno ukupno 58 paketa marihuane ukupne težine 52 kilograma i 486 grama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga dvojica državljana Albanije su predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte više