Američka djevojčica oteta prije 12 godina nađena u Meksiku

Foto: FBI

AMERIČKA djevojčica Sabrina Allen, koja je nestala prije 12 godina, pronađena je u Meksiku i vraćena kući, objavio je američki ABC News. Djevojčicu je 2002. godine otela njena majka.

Policija u Austinu, glavnom gradu Teksasa, potvrdila je da je djevojčica pronađena i vraćena obitelji. Nikakve daljnje informacije nisu davali. Sazvala je konferencija za novinare na kojoj će lokalna policija i FBI izvijestiti javnost o uhićenju Sabrininih otmičara i detaljima slučaja.

Sabrina je u trenutku nestanka imala četiri godine. Prema riječima privatnog detektiva Phillipa Kleina, koji je radio na ovom slučaju, pronađena je u gradiću koji se nalazi jugoistočno od glavnog grada Meksika, Mexico Cityja.

Akciju spašavanja izvela je meksička federalna policija, u suradnji s američkim vlastima, tvrdi Klein, te dodaje da je jedan od meksičkih agenata pritom lakše ranjen. Prema informacijama koje su objavili američki mediji, zbog otmice je uhapšena njena 44-godišnja majka Dara Llorens, koja je također prebačena natrag u SAD i trenutno je u pritvoru.

Sabrinin nestanak je 21. travnja 2002. prijavio njen otac Greg Allen, nakon što njegova bivša supruga nije dovela djevojčicu kući. Nakon razvoda 2000. godine, otac je dobio skrbništvo nad Sabrinom, zbog čega je Llorens odlučila s djevojčicom pobjeći u Meksiko.

Pročitajte više