Američki savezni agent pod istragom zbog lažne Facebook stranice

Foto: Facebook

NAKON što je otkrila da je jedan savezni agent otvorio lažnu Facebook stranicu na njezino ime, s fotografijama skinutim sa njezinog mobitela, jedna Amerikanka je tužila tog agenta. Afera datira iz 2010., a tužba je uložena prošle godine. Sudski proces u Albanyju je predviđen za 14. listopada.

Sondra Arwuiett (28) je 15. srpnja 2010. uhićena u sklopu istrage o trgovini kokaina. Vlasti su tada zaplijenile njezin mobitel. Nakon uhićenja mlada žena je priznala odgovornost, a osuđena je na pet godina uvjetne kazne.

Mjesec dana kasnije na Facebooku je Timothy Sinniger, agent DEA-e savezne agencije za borbu protiv droge, otvorio profil na kojem je upotrijebljeno njezino tadašnje prezime Price. On je postavio nekoliko fotografija s njezinog mobitela, među kojima je na nekoliko oskudno odjevena. Kako bi stranica djelovala što autentičnije, postavio je i fotografije sina mlade žene i njezine maloljetne nećakinje, prema građanskoj tužbi Saveznog suda Syracuse.

Predstavljajući se kao Sondra Price, Sinnigen je koristio lažnu Facebook stranicu da bi stupio u kontakt s opasnim pojedincima, radi istrage u sklopu mreže distribucije droge, precizira tužba protiv Sjedinjenih Država i Timothyja Sinnigena.

Ta lažna Facebook stranica je postojala još početkom tjedna, da bi zatim nestala.

Sondra Arquiette traži 750.000 dolara odštete i kamata za kršenje njezinih ustavnih prava, povredu njezinog privatnog života i emocionalnu tjeskobu.

Pročitajte više