Ante Đuzel ponovno na optuženičkoj klupi: Imotskom gradonačelniku novo suđenje za prevaru

Ilustracija: Arhiva

HDZ-OV gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel morat će ponovno na optuženičku klupu. Županijski sud u Splitu ukinuo je oslobađajuću presudu, i to zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Predmet je vraćen sudu u Sinju s naputkom da se malo bolje utvrdi službena pozicija gradonačelnika Đuzela i ostalih optuženika, tajnika Ive Šućura i vozača Vlade Petrušića, kojima je iz gradske blagajne isplaćeno 36 tisuća kuna za navodno spavanja u zagrebačkom hotelu Westin. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tvrde da optuženici nikada nisu bili gosti zagrebačkog hotela, a Đuzela, osim za prevaru u službu, terete i za krivotvorenje isprave.

Tko je sve u službi?

Upravo je s kvalifikacijom djela ispao problem na suđenju u Sinju. Sudac Željko Gusić imao je, naime, problem prihvatiti navode optužnice kako su djelo optuženici počinili u službi. Ispalo je da u službi nisu ni gradonačelnik, a ni vozač, kao da ni putni računi nisu službene radnje. Sudac Gusić požalio se na nedostatak sudske prakse u sličnim slučajevima te je zaključio kako se ovdje može eventualno raditi o kaznenom djelu prevare, a ne prevare u službi.

Sva je prilika da će Državno odvjetništvo prije početka suđenja optužbu upravo tako i prekvalificirati jer po novom Kaznenom zakonu prevare u službi više nema.

Pročitajte više