Bačić na suđenju Sanaderu: Preko Fimi medije za Carinu smo radili kampanju "Stop korupciji"

NA SUĐENJU bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za aferu Fimi media danas su svjedočili Mibel Željka Trubić, Dario Bačić i Vinko Pašalić.

Mibel Željka Trubić posvjedočila je da je Fimi media od njene tvrtke naručila namještaj za središnjicu HDZ-a i stranački izborni stožer u vrijednosti 700 tisuća kuna. Za svaki obavljeni posao njezina tvrtka je plaćala proviziju od 20 do 25 posto.

"Proviziju smo joj plaćali tako što je Fimi medija isporučivala fiktivne račune našoj firmi za neke letke i mobitele koje nikada nismo dobili", kazala je Trubić.

Direktor tvrtke "Spin plus" Dario Bačić ispričao je kako je njegova tvrtka, posredstvom Fimi medije, isporučivala promotivni materijal za HDZ. Isporučivali su plakate, bedževe i iskaznice, a sve fakture plaćala je Fimi medija. Među plakatima koje su tiskali za Carinu bili su i materijali za kampanju "Stop korupciji".

Danas je svjedočio i Vinko Pašalić, čiji je studio za grafički dizajn radio oglase i godišnja izvješća za javne tvrtke te vizitke, čestitke i glasnik mladeži za HDZ.

Suđenje se nastavlja 30. listopada, kada će sudsko vijeće odlučiti hoće li kao dokaz prihvatiti fotografiju jakne s natpisima HDZ i "Željo majstore" koje je Fimi media od njegove tvrtke naručila za HDZ. 

Pročitajte više