Bageri ponovo u akciji: Danas uklanjanje bespravnih građevina na području Zadarske županije

Ilustracija: Wikipedija

MINISTARSTVO graditeljstva i prostornog uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno sagrađenih građevina na području Zadarske županije.

Prioritetno se u ovoj fazi uklanjaju građevine kojih je gradnja započela nakon 21.6.2011. što znači da se ne mogu legalizirati prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama za koje je moguće podnijeti zahtjev do 30.6.2013. godine.

Iz Ministarstva su izvijestili da će se danas u prijepodnevnim satima započeti s uklanjanjem dviju bespravnih građevina na otoku Silbi.

Te su građevine u početnoj fazi gradnje, jedna u temeljima, a druga u prizemnoj etaži sagrađene izvan naselja, u zoni u kojoj nije dopuštena gradnje. Građevinska je inspekcija po utvrđenom činjeničnom stanju zabranila daljnju gradnju i donijela rješenja o uklanjanju. Jedan od investitora ignorirao je zabranu gradnje i nastavio dalje graditi nakon čega je morala intervenirati policija.

Budući da investitori nisu postupili po rješenju građevinske inspekcije i sami uklonili bespravnu gradnju to će o njihovom trošku učiniti ugovorni izvođač Ministarstva.

"U konkretnom su slučaju investitori vjerojatno zaključili da građevinska inspekcija neće provesti intervenciju u tijeku turističke sezone. Stoga Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja upozorava da poštede od uklanjanja neće biti ni tijekom turističke sezone", poručili su iz Ministarstva.
 

Pročitajte više