Bajić i Josipović ugostili tužitelje i založili se za ljudska prava, jesu li se sjetili Tonča Majića?

MLADEN BAJIĆ domaćin je sastanka Izvršnog odbora Svjetskog udruženja tužitelja. Na konferenciji koja se održava na Brijunima razgovaralo se o općim poslovima udruženja te o mehanizmima za rješavanje problema.

Glavni državni odvjetnik RH istaknuo je važnost međusobne suradnje tužitelja. Konferenciju tužitelja pozdravio je i predsjednik Ivo Josipović. I on je za suradnju, koja je potrebna radi postizanja visokih standarda kod zaštite ljudskih prava i tijekom međunarodne suradnje, izvijestili su na web stranici DORH-a.

Što je s Majićem?

Pretpostavlja se da se ni Bajić, ni Josipović nisu pohvalili kolegama iz Izvršnog odbora Svjetskog udruženja tužitelja slučajem predsjednika Dalmatinskog komiteta Tonča Majića, koji iz protesta što mu spor traje duže od 30 godina svaki mjesec predsjedniku šalje pokidanu hrvatsku zastavu.

Bajić, pak, Majiću po svaku cijenu želi navući luđačku košulju te inzistira da se u sklopu istrage o kidanju zastave psihijatrijski vještači. Premda je vještačenje obavljeno, naloženo je još jedno. Majića su prije pola godine policajci iz Splita odvukli na vještačenje u Zagreb, koje na koncu ipak nije napravljeno. Majić je uvjeren da ga Bajić želi diskreditirati i tako obezvrijediti njegove prozivke za slučaj Lora.

Mora biti da je predsjednik Josipović ipak samo mislio na poštivanje prava u međunarodnoj suradnji...

Pročitajte više