Banda maloljetnih Roma pretukla 21-godišnjeg Varaždinca: "Ovo je uspomena koju su mu ostavili"

Foto: Privatna fotografija

VARAŽDINSKA policija uhvatila je dvojicu maloljetnika koji su u noći s utorka na srijedu u Varaždinu pokušali opljačkati i potom pretukli 21-godišnjaka. Mladić je teško ozlijeđen, a njegova obitelj ogorčena je na romske nasilnike koji maltretiraju sve oko sebe i najčešće se izvlače nekažnjeno.

"Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika starosti 15 i 17 godina. Sumnja se da su isti jučer, 20. kolovoza  oko 4 sata u Koprivničkoj ulici u Varaždinu na otvorenom prostoru zatražili novac i mobitel od 21-godišnjaka, te ga fizički napali i nanijeli mu ozljede. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Isti su uhićeni te je nakon kriminalističkog istraživanja 15-godišnjak pušten na slobodu, dok je 17-godišnjak priveden pritvorskom nadzorniku  Policijske uprave varaždinske. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Razbojništvo nadležnom Državnom odvjetništvu!", stoji u priopćenju PU varaždinske.

"Po cijelom tijelu ima hematome od udaraca nogama, trenutno ne može jesti od bolova u ustima"

"Ovo je moj sin Vedran. Živimo u Varaždinu, gradu gdje spavaju anđeli. Prije 2 mjeseca je Vedran je bio na operaciji bruha. Sada ima ugrađenu mrežicu i još se oporavlja. Ne smije fizički ništa raditi. Liječnici kažu da će trebati još sigurno dva mjeseca za oporavak.

Jučer u noći se vraćao s prijateljicom kući. Zaustavili su ih petorica pripadnika romske nacionalne manjine. Tražili su ga da im da mobitel i novčanik. Nakon što je to odbio ostavili su mu uspomenu koju vidite na slici.

Po cijelom tijelu ima hematome od udaraca nogama. Trenutno ne može jesti od bolova u ustima.

To je vjerojatno iz zahvalnosti za sve što odvajamo za Rome, za njihovu socijalizaciju, uključivanje u društvo, školovanje, stanovanje, infrastrukturu i razne potpore...

Puno im hvala i neka se nikom ne ponovi", napisao je otac napadnutog mladića.
 

Pročitajte više