Bandić: Danas slavimo slobodu i rođendan Hrvatske

Foto: Zvonimir Barišin/Cropix

"DANAS slavimo slobodu i rođendan Hrvatske", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Danas slavimo slobodu i rođendan Hrvatske zajedno s hrvatskim generalima koji su pravomoćno pušteni iz Haaga i oslobođeni i time je skinuta stigma s Domovinskog rata kao zločinačkog pothvata. Zauvijek će ostati ona slika s kninske tvrđave kada je prvi hrvatski predsjednik poljubio hrvatski stijeg. Neka taj simbol slobode i simbol hrvatskog rođendana vječno traje", poručio je Bandić.

Posebnu čestitku, ali i zahvalu uputio je poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su gradili temelje za slobodnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

"Na nama je da ono što smo obranili u časnom Domovinskom ratu puškom protiv velikosrpskog agresora, danas isto tako žarno, zajedno, u sinergiji hrvatskog zajedništva, sinergiji rada, odgovornosti, pravne države i poštivanja institucija demokratske europske hrvatske, napravimo sretnu, prosperitentnu i uljuđenu zemlju u kojoj će ne samo živjeti svi građani Republike Hrvatske nego zaželjeti u nju doći bilo koji od 500 milijuna Europejaca", istaknuo je Bandić.

 

Pročitajte više