Bandić: I moja tetka bi da ja dođem na kolinje, ali ja ne mogu doći na kolinje, nema šanse!

Foto: Facebook (Milan Bandić)

Na koordinaciji predsjednika vijeća zagrebačkih gradskih četvrti, predsjednika Gradske skupštine i gradonačelnika, gradonačelnik Milan Bandić je izrazio nezadovoljstvo što se nisu pojavili direktori svih trgovačkih društava odnosno jer je novi direktor Zrinjevca Igor Toljan, zbog osobnih obveza, poslao svog zamjenika.

"Elementarno pitanje poštivanja"

"I moja tetka bi da ja dođem na kolinje, ali ja nemogu doć na kolinje, nema šanse. Ne može kad predsjednik skupštine i gradonačelnik sazovu koordinaciju, da ne budu pročelnici i direktori. Svaka čast vama zamjenicima, i pročelnicima. To je pitanje odnosa među nama, to je elementarno pitanje poštivanja", rekao je Bandić.

Inače na koordinaciji je istaknuto da financijska realizacija malih komunalnih akcija u gradskim četvrtima u ovom trenutku iznosi 64 %. a da se očekuje da će se do kraja godine realizirati veći dio planiranih komunalnih akcija. Ono što se ne bude realiziralo u ovoj godini, prebacit će se za sljedeću, a kako bi znali na što usmjeriti sredstva, Vijeća gradskih četvrti dužna su dostaviti popis prioriteta za 2014. do sredine siječnja.

Sve do jeseni

"Do 15. siječnja, onda ćemo stići sve, jer mi nekad čekamo, sjećate se da je bilo povuci potegni, prije 4-5 godina u svibnju smo usvojili plan. A mi ako usvojimo do konca siječnja planove, mi ćemo realizirati sve do jeseni", naglasio je Bandić.

Osim kolinja, spominjali su se i zaključci sa jučerašnje sjednice skupštine, između ostalog i prijedlog gradonačelnika o smanjenju plaća zaposlenicima u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu od 5 do 15 posto ovisno o visini plaće, te povećanju sredstava za mjesnu samoupravu za 20% , što su svi prihvatili s oduševljenjem.

Pročitajte više