Bandić nije riješio problem: Stanari Pavlenskog puta i dalje sami plaćaju javnu rasvjetu i održavanje zelenih površina

TERET neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između investitora i Grada Zagreba u ulici Pavlenski put u naselju Špansko-Oranice, snose sami stanari koji su prisiljeni sami plaćati javnu rasvjetu i održavanje zelenih površina u naselju. Problem je javnosti i svim nadležnim institucijama poznat više od godinu dana, ali ni dan danas nije riješen.

"Situacija o kojoj se radi je objavljena u medijima 8. travnja 2011. godine i tek se je nakon toga nešto učinilo. Nakon toga je sazvan sastanak u Gradskom Poglavarstvu na kojem je gradonačelnik Milan Bandić obećao rješenje problema, ali to je izgleda bila samo predstava za javnost - više od godinu dana nakon tog obećanja situacije nije ništa drugačija. Napominjemo da je naselje izgrađeno i dobilo sve dozvole bez da su riješene osnovne stvari kao što su prometna povezanost (ceste) i imovinsko-pravni odnosi, što je trebalo biti riješeno prvo", navode ogorčeni stanari.

O svom problemu stanari su pisali već Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, koje je o svemu tražilo očitovanje Grada Zagreba, iz čijeg su Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poručili kako preuzimanje sporne infrastrukture nije izvršeno radi neriješenih imovinskopravnih odnosa, kako je pribavljanje dokumentacije u tijeku, kako za komunalnu infrastrukturu nisu i ne mogu biti odgovorni dok je ne preuzmu te kako će stanarima refundirati troškove utrošene energije nakon preuzimanja komunalne infrastrukture te je stoga i instalirano brojilo potrošnje električne energije za javnu rasvjetu.

U svom odgovoru su iz Grada Zagreba poručili i kako su "na pojedinim mjestima na spomenutoj lokaciji postavljene parkirne rampe, što samo po sebi govori da ove površine nisu javne, a pristup vozilima održavanja je onemogućen", što stanari demantiraju: "Navod da su na nekim mjestima postavljene parkirne rampe prema čemu Grad Zagreb zaključuje da površine nisu javne je apsurdan, jer nikakvih rampi nema, a sama činjenica da svakodnevno po spomenutim površinama prolazi, šeće i igra se preko nekoliko stotina djece i odraslih iz svih okolnih naselja opovrgava tvrdnju da je pristup navedenim površinama onemogućen".

Pročitajte više