Bankari posjetili Kolindu

Foto: Ured predsjednice RH

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ na Pantovčaku je primila izaslanstvo Hrvatske udruge banaka: Zorana Bohačeka, Božu Prku i Andrea Kovacs-Wohry.

"Razgovaralo se o stanju i stabilnosti bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji. Naglašeno je kako bez gospodarskog rasta nema ni prilika za plasman novca, kako za građane tako i poglavito za poduzeća iz inače likvidnih banaka. Dok god postoji povjerenje u bankarski sustav, ima nade za novi ciklus rasta, istaknuli su izaslanici HUB-a", stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Naglašava se da je HUB-ova delegacija Kolindu izvijestila da je prvi put od početka krize u Hrvatskoj došlo do pada loših kredita, a informirali su je i o svojim prijedlozima za rješavanje problema dužnika u švicarskim francima.

"Predstavnici HUB-a su istaknuli svoj stav o važnosti sustavnog pristupa rješavanju problema naspram 'ad-hoc' kratkoročnih mjera. Također su napomenuli kako je javnu raspravu o problemu potrebno usmjeriti na uzroke, a ne na posljedice, jer bi se time osiguralo dugoročno rješavanje nastalih problema te spriječilo njihovo ponovno nastajanje", priopćeno je s Pantovčaka.

Pročitajte više