Bavarci kasne: HDZ će imati gospodarski program tek nakon izbora

Foto: Hina, IFO

"OZBILJNO smo se pripremali za preuzimanje odgovornosti za upravljanje zemljom. Rezultat tih priprema je gospodarski program koji su HDZ-ovi stručnjaci radili u suradnji sa stručnjacima njemačkog IFO Instituta", rekao je krajem kolovoza šef HDZ-a Tomislava Karamarko.

> Karamarko: Idući tjedan prezentiramo gospodarski program


> HDZ će gospodarski program otkriti tek kad Vlada objavi datum izbora


Koliko je riječ o "ozbiljnim pripremama" dokazuju i službene stranice IFO instituta, gdje stoji kako će projekt "Kratkoročne i dugoročne mjere za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj" biti gotov tek u prosincu ove godine! Prema prvoj najavi IFO Instituta stajalo je kako će program biti gotov u rujnu ove godine, no sada je prolongiran tek za prosinac, što je definitivno kasno za HDZ-ovu predizbornu kampanju.

Valja naglasiti kako od prvog dana vlada svojevrstan misterij oko "programa kojeg pišu Bavarci".  Još uvijek nitko nije vidio program kojeg predstavlja HDZ, a na posljednje prozivke javnosti da objave gospodarski program iz HDZ-a su odgovorili kako će ga pokazati javnosti "kada Vlada objavi datum izbora".

Kako je sada već izgledno koji su to datumi za izbore, Karamako je promijenio pristup.

Malo vidiš, pa ga opet ne vidiš

"HDZ ima gospodarski program, a njegove elemente otkrivat će u onoj mjeri u kojoj to HDZ-u bude strateški potrebno", rekao je Karamarko prije samo tri dana.

Podsjetimo i kako je program trebao biti predstavljen još u lipnju ove godine.

"Zato idući tjedan, zajedno sa stručnjacima jednog od najuglednijih svjetskih ekonomskih instituta - bavarskog IFO instituta, pred Predsjedništvom HDZ-a prezentiramo naš gospodarski program za spas Hrvatske", rekao je Karamarko sredinom lipnja ove godine, no to se nije dogodilo do danas.

HDZ-u smo poslali i novinarski upit na ovu temu, no s obzirom na praksu te stranke da ne odgovara na upite Indexovih novinara, odgovor nismo dobili.   
 

Pročitajte više